«Liepājas metalurga» strādnieku mītiņš aizritējis mierīgā gaisotnē (2)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.liepajniekiem.lv

Finansiālās grūtībās nonākušā AS «Liepājas metalurgs» (LM) strādnieku arodbiedrības rīkotais mītiņš, kurā pulcējās vairāk nekā 200 darbinieku, ir beidzies bez starpgadījumiem, novēroja «Rietumu Radio».

Ar jaunāko informāciju papildināts viss teksts

Lai gan oficiālais mītiņa laiks ir beidzies, uzņēmuma strādnieki joprojām nav izklīduši, cerot, ka pēc akcionāru sapulces beigām pie viņiem iznāks kāds no LM akcionāriem, lai pastāstītu par nākotnes izredzēm un iespējamo uzņēmuma darbības atsākšanu.

Mītiņa laikā skanēja vairākas emocionālas strādnieku uzstāšanās, - viņi sacīja, ka jūtas ķīlnieka lomā - ne viņus no darba LM kāds atlaiž, ne arī nodarbina. Šāda neziņa turpinās jau trīs mēnešus. Nauda strādniekiem ir beigusies, tuvojas skolas laiks un apkures sezona, tāpēc cilvēki vēlas zināt kaut ko konkrētāk par uzņēmuma nākotni. Strādnieki norādīja, ka nevajagot ilgāk pārbaudīt viņu pacietību, - kritiskā robeža jau esot sasniegta.

«Liepājas metalurga» arodbiedrības vadītājs Jānis Grava mītiņa dalībniekus informēja, ka trešdien, 31.jūlijā, plkst.13 plānota LM strādnieku tikšanās ar uzņēmuma lielāko akcionāru un padomes priekšsēdētāju Sergeju Zaharjinu, kurš solījis ierasties uz šo tikšanos.

Pēc «Rietumu Radio» rīcībā esošās neoficiālās informācijas, Zaharjins pašlaik atrodas Latvijā un, visticamāk, piedalās LM akcionāru sapulcē.

Kārtību mītiņa vietā uzraudzīja gan Valsts policijas, gan Liepājas Pašvaldības policijas darbinieki.

Kā ziņots, plkst.9 ir sākusies rūpniecības uzņēmuma AS «Liepājas metalurgs» akcionāru sapulce.

«Liepājas metalurga» zaudējumi šī gada pirmajā ceturksnī bija 10,1 miljons latu pretstatā pērn pirmajā ceturksnī gūtajai 521 688 latu peļņai, liecina uzņēmuma finanšu pārskats. «Liepājas metalurga» konsolidētais neto apgrozījums 2013.gada pirmajā ceturksnī bija 78,3 miljoni latu, kas ir par 11,5 miljoniem vairāk nekā 2012.gada pirmajā ceturksnī, kad uzņēmuma konsolidētais apgrozījums bija 66,8 miljoni latu.

Jau ziņots, ka «Liepājas metalurgs» nonācis finanšu grūtībās, pārtraucis ražošanu un patlaban tiek pilnveidots tā tiesiskās aizsardzības plāns.

Piektdien uzņēmums vērsās Liepājas tiesā ar iesniegumu, kurā uzņēmums lūdz par vienu mēnesi pagarināt tiesiskās aizsardzības plāna izstrādes un saskaņošanas termiņu. «Liepājas metalurgs» skaidro, ka pagarinājums nepieciešams, lai pilnveidotu iepriekš izstrādāto tiesiskās aizsardzības pasākumu plāna projektu un maksimāli ņemtu vērā kreditoru intereses. Iesniegums šodien tiks nodots tiesnesim, kurš skata «Liepājas metalurga» tiesiskās aizsardzības procesa lietu. Šim tiesnesim arī būs jāpieņem lēmums - pagarināt vai nepagarināt plāna izstrādes termiņu.

Valsts kase šomēnes no valsts budžeta līdzekļiem samaksāja «Liepājas metalurga» vietā visu rūpnīcas parādu Itālijas bankai «UniCredit S.p.A.» - 67 465 056 eiro jeb 47 414 711 latus. Pirms tam aprīlī Valsts kase Itālijas bankai veica «Liepājas metalurga» valsts galvotā kredīta pamatsummas daļas maksājumu 6 128 456 eiro (4 307 103 latu) apmērā.

«Liepājas metalurga» akcijas tiek kotētas «NASDAQ OMX Riga» Otrajā sarakstā.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu