LNT pagājušo gadu noslēdz ar 2,2 miljonu latu zaudējumiem (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Pērn nedaudz samazinājies AS «Latvijas Neatkarīgā televīzija» (LNT) apgrozījums, savukārt zaudējumi - palielinājušies, liecina «Firmas.lv» informācija.

Uzņēmums 2011.gadā strādāja ar 1,8 miljonu latu lieliem zaudējumiem, turpretī pērn tie sasniedza 2,2 miljonus latu.

Savukārt LNT apgrozījums sarucis par 7% - no 7,58 miljoniem latu 2011.gadā līdz septiņiem miljoniem latu pērn.

Telekompānijas vadība norāda, ka uzņēmums pērnā gada zaudējumus plāno segt ar nākamo periodu peļņu.

Šogad kompānija cer turpināt stiprināt programmu piedāvājumu kanālos «LNT», «TV5» un «Kanāls 2». Sagaidot pakāpenisku Latvijas ekonomikas atjaunošanos un reklāmas tirgus stabilizēšanos, LNT tuvākajā laikā plāno atsākt pelnīt.

Tāpat LNT vadība norāda, ka kanāli «LNT» un «TV5» bijuši vieni no skatītākajiem televīzijas kanāliem Latvijā. Starp skatītākajiem raidījumiem kanālā «LNT» minēti «900 sekundes», «Top 10», «Tautas balss» un «Degpunktā», kā arī izklaides šovi «Dziedošās ģimenes» un «Okartes skatuve». Savukārt kanāla «TV5» reitingus pērn nodrošināja raidījumi «Bez cenzūras» un jauno dziedātāju konkurss «Jaunais vilnis».

Jau ziņots, ka 2012.gada maijā Konkurences padome (KP) atļāva zviedru MTG grupas uzņēmumam «MTG Broadcasting AB» caur «TV3» iegādāties LNT.

Darījumam tika izvirzīti vairāki papildu noteikumi, kas novērš iespējamo kaitējumu konkurencei. Vienlaikus, lai nepieļautu, ka tirgus un tā normatīvā regulējuma izmaiņu dēļ apvienošanās nodara būtisku kaitējumu tirgum un patērētājiem, KP patur tiesības līdz 2017.gada beigām likt apvienošanās dalībniekiem daļu savu aktīvu pārdot.

AS «Latvijas Neatkarīgā televīzija» dibināta 1996.gadā. Kompānijas pamatkapitāls ir 1 871 606 lati.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu