Merkele: Jauniešu bezdarbs, iespējams, ir lielākā Eiropas problēma (20)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Rekordaugstais bezdarba līmenis jauniešu vidū, «iespējams, ir visnomācošākā problēma, ar ko saskaras Eiropa,» otrdien pavēstīja Vācijas kanclere Angela Merkele, brīdinot, ka pastāv risks zaudēt veselu paaudzi.

Grieķijā, Spānijā un citās Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīs darba nav vairāk nekā pusei jauniešu vecumā līdz 25 gadiem, liecina statistikas dati. Lai risinātu šo sāpīgo problēmu, trešdien Merkele rīkos sanāksmi, kurā piedalīsies ap 20 Eiropas valstu un valdību vadītāji.

Kā otrdien Merkele atzina sarunā ar mediju pārstāvjiem, situācijā, kad «lietas sāk iet greizi, politiķu darbs ir uzlabot situāciju».

«Jauniešu bezdarbs daudzus gadus atsevišķās valstīs ir bijis pārāk augsts, un tagad krīzes ietekmē tas kļuvis vēl augstāks,» kancleres teikto citē britu laikraksts «The Guardian». «Kontinentā, kura iedzīvotāji noveco, tas nav ilgtspējīgi. Mēs nedrīkstam pieļaut, ka izveidojas zaudētā paaudze.»

Eiropā darba nav teju sešiem miljoniem jauniešu vecumā līdz 25 gadiem.

Pēc Merkeles teiktā, visdārgāk nākas maksāt tiem, kuri nav vainojamai krīzes izraisīšanā.

«Man ir žēl, ka bieži vien tiem, kuriem nav nekādas saistības ar nepareiziem lēmumiem - jauniešiem vai trūcīgajiem - nākas uzņemties grūtību nastu,» sacīja politiķe. «Ir augstākajā mērā nožēlojami, ka daļa ekonomiskās elites uzņemas tik niecīgu atbildību par gaužo situāciju.»

Merkele arī norādīja, ka Vācija ir gatava dalīties ar savu pieredzi. Vācijā bezdarba līmenis jauniešu vidū ir salīdzinoši zems - 7,6%.

Komentāri (20)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu