Arestētas Zaharjina un Segala «Liepājas metalurga» akcijas (49)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Valsts policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvalde arestējusi Liepājas metalurģijas uzņēmuma «Liepājas metalurgs» akcijas, kas pieder Sergejam Zaharjinam un Iļjam Segalam, pavēstīja kompānijas Preses dienestā.

Šāds lēmums pieņemts 27.jūnijā.

«Liepājas metalurga» pārstāvji norāda, ka šis policijas lēmums tiks pārsūdzēts,

taču jau tagad kļuvis skaidrs, ka daudzu mēnešu intensīvais darbs, lai piesaistītu investoru un glābtu metalurģijas uzņēmumu, ir norakstāms.

«Mums žēl, ka tiesībsargājošās iestādes un atsevišķi valdības locekļi akli paklausa Kirovam Lipmanam, kura darbības attiecībā uz «Liepājas metalurgu» precīzi būtu saucamas par reiderismu,» pauda «Liepājas metalurga» padomes priekšsēdētājs Zaharjins.

Pēc viņa teiktā, tieši Lipmana darbība kļuva par iemeslu tam, ka viņš un kolēģi bija spiesti rīkoties, lai pasargātu savus īpašumus no «reideriskiem uzbrukumiem», par ko tika informēti valdības piesaistītie konsultanti «Prudentia». «Stipri žēl, ka mūsu pašaizsardzība sabiedriskā telpā tika iztulkota greizi. Mēs nekad neesam vairījušies atbildības, jo mums galvenais ir glābt «Liepājas metalurgu». Mums par labu ir arī tas, ka esam parakstījuši vienošanos ar kreditoru klubu, kur apņemamies savas akcijas nodot kreditoriem par vienu latu. Nav mūsu vaina, ka vienošanās aizvien nav parakstīta un stājusies spēkā. Būtībā Ekonomikas policija pašlaik arestē akcijas, ko mēs jau atdevām valstij,» norādīja Zaharjans.

«Gribas jau ticēt, ka mēs kļūdāmies, tāpēc saglabājam cerību, ka gan valdība, gan tiesībsargājošās iestādes, gan «Liepājas metalurga» kreditori rīkosies izsvērti un saprātīgi. Tad arī kopīgi ar mūsu piesaistītiem investoriem izglābsim Latvijas lielāko rūpniecisko uzņēmumu,» teikts kompānijas izplatītajā paziņojumā.

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis otrdien pēc valdības sēdes slēgtās daļas, kurā uzklausīja Ekonomikas policijas ziņojumu par metalurga lietas izmeklēšanu, sacīja, ka kriminālprocesa ietvaros darbības turpinās.

«Valdības locekļi uzklausīja informāciju par izskanējušo iespējamo īpašumu atsavināšanu, bet no procesa virzītāja puses darbības notiek atbilstoši Krimināllikumam.

Tādu publisku jaunu paziņojumu pašlaik nav. Valdības pārstāvji guva pietiekamu pārliecību, ka Valsts policija rīkojas atbilstoši Kriminālprocesam un pieejamo resursu apmērā,» teica Kozlovskis.

Viņš nekomentēja to, vai policija kriminālprocesa ietvaros ir arestējusi akcionāriem piederošās akcijas.

Jau ziņots, ka «Liepājas metalurgs» ir nonācis finanšu grūtībās.

Kompānijas pamatražošana apgrozāmo līdzekļu trūkuma dēļ ir pārtraukta. Savukārt uzņēmuma lielākie kreditori, tostarp Valsts kase, meklē risinājumus, kā grūtībās nonākušo kompāniju glābt. Liepājas tiesa ir ierosinājusi uzņēmuma tiesiskās aizsardzības procesa lietu.

Ekonomikas policija kriminālprocesu pēc «Liepājas metalurga» akcionāra Lipmana iesnieguma sāka pērn augustā. Lieta ir kvalificēta pēc Krimināllikuma pantiem par dienesta pilnvaru ļaunprātīgu izmantošanu un pārsniegšanu, kā arī piesavināšanos lielā apmērā.

Lipmans vairākkārt ir izteicies, ka esošā uzņēmuma vadība, kā arī akcionāri Zaharjins un Segals ir izsaimniekojuši uzņēmumu.

«Liepājas metalurgs» ir lielākais darba devējs Liepājā - kompānija nodarbina nedaudz vairāk par diviem tūkstošiem cilvēku. Uzņēmuma akcijas kotē «NASDAQ OMX Riga» otrajā sarakstā.

Komentāri (49)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu