«Liepājas metalurgs» lūdz sākt tiesiskās aizsardzības procesu (74)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

AS «Liepājas metalurgs» piektdien, 24.maijā, Liepājas tiesā iesniegusi pieteikumu par tiesiskās aizsardzības procesa sākšanu, liecina uzņēmuma paziņojums «NASDAQ OMX Riga».

Saskaņā ar Civilprocesa likumu tiesai lēmums jāpieņem ne vēlāk kā nākamajā dienā pēc tiesiskās aizsardzības procesa pieteikuma saņemšanas, teikts paziņojumā biržai.

AS «Liepājas metalurgs» zaudējumi šā gada pirmajā ceturksnī bija 10,1 miljons latu pretstatā pērn pirmajā ceturksnī gūtajai 521 688 latu peļņai,

liecina uzņēmuma finanšu pārskats, kas iesniegts «NASDAQ OMX Riga».

«Liepājas metalurga» konsolidētais neto apgrozījums 2013.gada 1.ceturksnī bija 78,3 miljoni latu, kas ir par 11,5 miljoniem vairāk nekā 2012.gada 1.ceturksnī, kad uzņēmuma konsolidētais apgrozījums bija 66,8 miljoni latu.

Neto apgrozījuma pieaugumu un zaudējumu apmēru pirmajā ceturksnī noteica vispārēja krīze metalurģijas nozarē gan Eiropā, gan visā pasaulē, apgrozāmo līdzekļu trūkums uzņēmumā, kā arī tas, ka «Liepājas metalurgs» pirmajā ceturksnī realizēja par 32 734 tonnām vairāk velmējumu, nekā šajā periodā tika saražots, teikts finanšu pārskatā.

Akcijas jāpārdod vai jāiegulda uzņēmumā

Jau ziņots, ka līdz 31.maijam AS «Liepājas metalurgs» akcionāriem ir vai nu jāpārdod uzņēmuma akcijas, vai jāiegulda uzņēmumā lieli finanšu līdzekļi. Uzņēmuma kreditori ir nolēmuši kapitalizēt aptuveni pusi jeb vairāk nekā 60 miljonus latu no «Liepājas metalurga» parādsaistībām, kuru kopējais apjoms sasniedz 125 miljonus latu, tādējādi kļūstot par uzņēmuma akcionāriem.

Kā 21.maijā pēc Ministru kabineta sēdes teica «Prudentia Advisers» partneris Kārlis Krastiņš, uzņēmuma

akcionāriem kreditoru klubam ir vai nu par vienu latu jāpārdod uzņēmuma akcijas, vai katram jāiegulda «Liepājas metalurgā» pa desmit miljoniem latu, un viņi varēs palikt uzņēmumā,

būt tā akcionāri kopā ar kreditoriem un turpināt atbalstīt un stabilizēt uzņēmumu.

Komentāri (74)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu