Uz laiku apturēta apdrošinātāja «Balva» darbība

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

No šodienas uz laiku apturēta visu apdrošināšanas AS «Balva» izsniegto licenču darbība līdz trūkumu novēršanai, biznesa portālu «Nozare.lv» informēja Finanšu un kapitāla tirgus komisijā (FKTK). Tas nozīmē, ka «Balva» turpina pildīt visus noslēgtos līgumus ar esošajiem klientiem, taču tai ir aizliegts noslēgt jaunus apdrošināšanas līgumus.

FKTK Komunikācijas daļas vadītāja Laima Auza informēja, ka FKTK padome pieņēmusi lēmumu izmantot vienu no likumā paredzētajiem pasākumiem apdrošināto personu interešu aizsardzībai.

Darbības apturēšana paredz aizliegumu «Balvai» slēgt jaunus apdrošināšanas līgumus, palielināt apdrošināšanas summas un pagarināt apdrošināšanas līgumus. Šāds lēmums pieņemts, jo «Balvā» konstatēti vairāki likumā noteikto prasību pārkāpumi. Tiklīdz «Balva» būs novērsusi identificētos trūkumus, tā FKTK par to pārliecināsies un lems par uzlikto ierobežojumu atcelšanu. Minētie procesi notiks ciešā FKTK uzraudzībā. Likumā noteikts, ka apdrošināšanas sabiedrībai identificētie trūkumi jānovērš sešu mēnešu laikā.

Līdz šim «Balva» piedāvājusi OCTA, KASKO, īpašumu, veselības un ceļojumu apdrošināšanu.

FKTK skaidro, ka esošos «Balvas» klientus licences darbības apturēšana neietekmēs - līdz šim noslēgtie apdrošināšanas līgumi turpina savu darbību bez jebkādām izmaiņām un sabiedrībai jānodrošina visu saistību izpilde pret klientiem.

«Balva» nedrīkst slēgt jaunus apdrošināšanas līgumus, palielināt apdrošināšanas summas un pagarināt apdrošināšanas līgumus. FKTK sekos līdzi, lai «Balvas» klientu intereses tiktu ievērotas un aizsargātas, sola uzņēmumā. Piemēram, ja klientam ir «Balvas» OCTA polise, tā turpina darboties, un apdrošināšanas sabiedrībai jāpilda visas uzņemtās saistības.

Klienti jautājumu gadījumā lūgti zvanīt uz «Balvas» tālruni 371 67 506 955 vai sazināties pa e-pastu «balva@balva.lv».

Apdrošināšanas sabiedrība savā mājaslapā publicētā paziņojumā norāda, ka FKTK padomes lēmums pieņemts, balstoties uz konstatētiem trūkumiem «Balvas» apdrošināšanas darbībā Lielbritānijā, pie kuru novēršanas apdrošināšanas sabiedrība pašlaik strādā. Paziņojumā arī teikts, ka «Balva» dara visu iespējamo, lai pēc iespējas ātrāk novērstu konstatētos trūkumus un atsāktu savu darbību. Arī apdrošināšanas sabiedrība uzsver, ka esošos klientus licences darbības apturēšana neietekmēs - visi līdz šim noslēgtie apdrošināšanas līgumi turpina savu darbību bez jebkādām izmaiņām, un sabiedrība nodrošina visu saistību izpildi pret klientiem.

Sabiedrība pērn strādājusi ar zaudējumiem 1,38 miljonu latu vērtībā. Pērn nopelnītas prēmijas 6,056 miljonu latu apmērā.

«Balvas» publiskajā pārskatā par pagājušā gada četriem ceturkšņiem norādīts, ka 98,373% uzņēmuma akciju pieder juridiskām personām nerezidentiem, 1,384% - juridiskām personām rezidentiem, 0,243% - fiziskām personām rezidentiem.

Sabiedrības padomes priekšsēdētājs ir Martins Džons Kranis, padomes locekļi - Igors Salmanovs, Nataļja Puškina. Valdes priekšsēdētājs - Andris Balodis, valdes locekļi - Anna Belousova, Juris Ļabis, Ainārs Puķe, Jūlija Puškina.

«Balva» atradusi investoru. «Balva» iekļauta Lielbritānijas investīciju uzņēmumā «Global Ridgeway Holdings Ltd» ietilpstošā uzņēmuma «NMSIM Group Ltd» portfelī, teikts holdinga mājaslapā. «NMSIM Group Ltd» izpilddirektors ir Martins Kranis.

Saskaņā ar normatīvajiem aktiem akcionāram ir jāsaņem FKTK atļauja par būtiskas līdzdalības iegūšanu. FKTK Komunikācijas daļas vadītāja biznesa portālam «Nozare.lv» atzina, ka patlaban FKTK ir saņēmusi nepieciešamos dokumentus būtiskas līdzdalības saņemšanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu