Vienā reizē varēs nopirkt ne vairāk kā piecus eiro sākumkomplektus (30)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas iedzīvotāji vienā reizē varēs iegādāties ne vairāk kā piecus eiro sākumkomplektus, pastāstīja eiro projekta vadītāja Dace Kalsone.

Iedzīvotāji sākumkomplektus bez komisijas maksas varēs iegādāties no šā gada 10.decembra bankās, Latvijas pasta kompānijas «Latvijas Pasts» filiālēs un Latvijas Bankā.

Kalsone sacīja, ka kopumā Latvijā izgatavos 800 tūkstošus eiro sākumkomplektu. Kalsone noraidīja bažas, ka Latvijā, līdzīgi kā Igaunijā, varētu aptrūkties sākumkomplektu. Pēc viņas teiktā, sākumā Latvijā bija plānots pasūtīt mazāku komplektu skaitu, taču, ņemot vērā Igaunijas pieredzi, 800 tūkstoši ir optimāls skaits. Viņa arī piebilda – lai katrai mājsaimniecībai pietiktu, vienā reizē būs iespējams iegādāties piecus komplektus.

Eiro sākumkomplektos būs 45 dažādu nominālu eiro monētas, viens komplekts maksās 10 latu un būs 14,23 eiro nominālvērtībā.

Eiro sākumkomplektā būs divas divu eiro monētas, četras viena eiro monētas, septiņas 50 centu monētas, astoņas 20 centu monētas, septiņas 10 centu monētas, piecas piecu centu monētas, sešas divu centu monētas un tikpat – viena centa monētas.

Kalsone paskaidroja, ka eiro sākumkomplekti būs pieejami jau pirms eiro ieviešanas datuma – 2014.gada 1.janvāra –, lai iedzīvotāji iepazītos ar eiro monētām un nodrošinātu maiņas naudu jau no pirmas eiro ieviešanas dienas.

Latvija eiro plāno ieviest no 2014.gada 1.janvāra.

Komentāri (30)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu