Latvijā ES augstākais sieviešu īpatsvars vadošos amatos (80)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/hasloo

Latvijā 45% vadošo amatu ieņem sievietes, kas ir augstākais sieviešu īpatsvars vadošos amatos starp Eiropas Savienības (ES) valstīm, liecina ES statistikas biroja «Eurostat» dati.

Aiz Latvijas otrajā vietā ierindojas Ungārija, kur sievietes aizņem 41% no vadošajiem amatiem, bet trešajā vietā ierindojas Francija ar 40%.

Viszemākais sieviešu īpatsvars vadošos amatos 2011.gadā reģistrēts Kiprā - 15%, Grieķijā - 23% un Maltā - 24%.

Igaunijā sieviešu īpatsvars vadošos amatos veido 36%, bet Lietuvā 39%. ES vidēji sievietes ieņem 33% no vadošajiem amatiem.

Izglītības jomā vislielākais sieviešu īpatsvars ir starp pamatskolas skolotājiem, taču vidusskolas pedagogu vidū sieviešu īpatsvars mazinās un augstskolās daudzās valstīs pat ir mazāks nekā vīriešu īpatsvars.

Latvijā no pamatskolas pedagogiem 96% ir sievietes, vidusskolās - 80%, bet universitātēs - 59%. Vidusskolas pedagogu un augstskolu universitāšu sieviešu īpatsvara ziņā Latvija ierindojas pirmajā vietā.

ES vidēji pamatskolā sieviešu īpatsvars veido 85%, vidusskolās 59% un augstskolās 40%.

Arī medicīnas jomā strādājošo sieviešu īpatsvars ir vislielākais Baltijas valstīs. Latvijā un Igaunijā no mediķiem 74% ir sievietes, bet Lietuvā 70%.

ES vidēji no medicīnas jomā strādājošajiem 33% ir sievietes.

Komentāri (80)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu