Saeima apstiprina eiro ieviešanas likumu (799)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

Par likumprojektu balsoja 52 koalīcijas deputāti, pret bija 40 deputāti, kuri pārstāv opozīciju, kā arī deputāts Jānis Dombrava no VL-TB/LNNK. Balsojumā atturējās Andris Bērziņš (ZZS) un Jānis Dūklavs (ZZS).

Premjerministrs Valdis Dombrovskis pēc balsojuma pateicās visiem, kas eiro likumu atbalstīja, uzsverot, ka pieņemtais likums Latvijai paver iespēju ieviest eiro.

Dombrovskis norādīja, ka neredz šķēršļus eiro ieviešanai Latvijā un tam, ka izdosies pārliecināt eirozonas valstis par Latvijas atbilstību visiem standartiem.

Pirms deputātu balsojuma pie Saeimas notika protesti pret eiro ieviešanu. Tos rīkoja Latvijas neatkarīgo arodbiedrību konfederācija un biedrība «Antiglobālisti».

Portāls TVNET jau ziņojis, ka, neskatoties uz oficiālo amatpersonu vēlmi ieviest eiro, daļa sabiedrības iebilst pret Latvijas pievienošanos eirozonai. Cilvēki bažījas, ka varētu pieaugt preču un pakalpojumu cenas. Tāpat arī daudzi norāda uz nepietiekamu informācijas daudzumu.

Likums regulēs lata un eiro vienlaicīgas apgrozības periodu, abu valūtu paralēlās atspoguļošanas periodu, skaidrās naudas nomaiņu pret eiro un citus jautājumus.

Eiro ieviešanas likums

Likums regulēs lata un eiro vienlaicīgas apgrozības periodu, abu valūtu paralēlās atspoguļošanas periodu, skaidrās naudas nomaiņu pret eiro un citus jautājumus.

Tas izstrādāts, lai nodrošinātu efektīvu un caurredzamu vienotās Eiropas valūtas ieviešanu Latvijā, un tas nosaka eiro ieviešanas scenārija galveno nosacījumu – eiro vienlaicīgo ieviešanu skaidras, bezskaidras un elektroniskās naudas norēķinos no dienas, kad Latvijā tiek ieviests eiro. «Ar šo dienu eiro kļūs par likumīgo maksāšanas līdzekli Latvijā, savukārt, beidzoties vienlaicīgās apgrozības periodam, eiro iegūst vienīgā likumīgā maksāšanas līdzekļa statusu, ar to saprotot, ka lati kā maksāšanas līdzeklis vairs netiks pieņemti,» norādīja likumprojekta izstrādātāja FM.

Paredzēts, ka eiro Latvijā ieviesīs 2014.gada 1.janvārī.

    Komentāri (799)CopyLinkedIn Draugiem X
    Svarīgākais
    Uz augšu