«Estonian Air» var neizdzīvot gaidāmajam pilotu streikam (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Igaunijas lidsabiedrība «Estonian Air» var beigt savu pastāvēšanu vēl pirms 7.janvārī paredzētā pilotu streika, atsaucoties uz valsts starpnieku Hennu Pērnu, ziņo Igaunijas nacionālā raidorganizācija ERR.

Nākamā gada sākumā plānotais streiks var kļūt par valsts lidsabiedrības sabrukuma katalizatoru, un pirms 21 gada dibinātais uzņēmums var nonākt punktā, no kura vairs nebūs iespējams atgriezties, sestdien paziņoja Pērns, kuram 3.janvārī paredzēta tikšanās ar «Estonian Air» pilotiem.

«Gadījumā, ja piloti izlems streikot, «Estonian Air» varētu arī nesagaidīt streika sākumu. Laiks ļoti steidzina,» sarunā ar raidījumu «Aktuālā kamera» atzina valsts starpnieks. «Man grūti teikt, vai tas būs bankrots, vai kas cits, taču uzreiz sacīšu - streiks iecerēts uzņēmuma ļoti neveiksmīgā laikā.»

Lidsabiedrības vadība uzskata, ka plānotais streiks ir nelikumīgs.

«Mēs arodbiedrībām izteicām piedāvājumu vēl pirms 3.janvāra atsaukt savu lēmumu streikot. Ceram, ka saprāts gūs virsroku un streiku atcels,» pavēstījis «Estonian Air» padomes priekšsēdētājs Ēriks Rāzuke.

Savukārt pilotu arodbiedrība paziņojusi, ka uzņēmuma vadība atsakoties no sarunām.

Tomēr vēl pastāv cerība, ka valsts starpniekam tiekoties ar pilotu pārstāvjiem, situāciju izdosies atrisināt.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu