Namsaimnieks iztērē iedzīvotāju maksāto naudu par siltumu (39)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums no LTV sižeta

Aptuveni 260 rīdziniekiem, kas dzīvo Melīdas ielā 3, īstas ziemas iestāšanās liek krist izmisumā. Lai gan par apkuri pērn nav maksājuši tikai dažu dzīvokļu saimnieki, apkures visā namā joprojām nav un nebūs. Ja vien godprātīgie maksātāji nepiekritīs samest naudu un segt svešus parādus no savas kabatas. Turklāt ne tikai tos, kas radušies kaimiņu dēļ. Lauvas tiesa nenokārtoto saistību ir uz apsaimniekotāja rēķina, vēsta LTV raidījums «Panorāma».

Kopumā «Rīgas siltumam» par piegādāto siltumenerģiju nama apsaimniekotājs ir parādā vairāk nekā 26 tūkstošus latu. Un tikai neliela daļa no šā parāda jeb aptuveni 7000 latu ir iedzīvotāju nesamaksātais - apsaimniekotājs naudu no iedzīvotājiem gan iekasējis, tomēr par piegādāto siltumenerģiju ar «Rīgas siltumu» nav norēķinājies.

Pašreizējā nama apsaimniekotāja «Jauna vide» vadītājs Juris Mačtams iepriekš raidījumam uzsvēra, ka naudas trūkumā vainojams iepriekšējais apsaimniekotājs, kas uzkrājis lielu parādu un bankrotējis. Tomēr vaina esot jāuzņemas arī iedzīvotājiem.

Lai izkļūtu no šīs situācijas, iedzīvotāji gatavi mainīt nama apsaimniekotāju. «Rīgas namu pārvaldnieks» ir gatavs uzņemties Melīdas ielas 3.nama pārvaldību, tomēr ar vienu nosacījumu - vispirms visiem iedzīvotājiem kolektīvi ir jāsamaksā uzkrātais parāds.

Jau vēstīts, ka no Rīgas siltumapgādes uzņēmuma «Rīgas siltums» (RS) klientu nesamaksātajiem rēķiniem par piegādāto siltumu aptuveni 10‒15% ir parādi, kurus diez vai izdosies atgūt, sacīja uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Normunds Talcis.

«Daudzi ir tādi komersanti, kas ir aizgājuši uz maksātnespēju. No kopējās parādu summas 3,7 miljonu latu apmērā šādi parādnieki veido 10‒15% ‒ šī summa varētu būt aptuveni 300 tūkstoši latu. Galvenokārt tās ir nedzīvojamās telpas, kas pieder komersantiem,» teica Talcis.

Viņš arī norādīja – ja kāds klients ir parādā, RS nepievieno siltumu. «Ņemot vērā šo pieeju, mums patlaban ir zemākais iepriekšējās apkures sezonas parādu līmenis visā gadā,» pastāstīja RS vadītājs un prognozēja, ka tuvākā mēneša laikā lielākā daļa klientu nokārtos saistības.

«Rīgas siltums» šoziem gaida klientu parādu pieaugumu

Rīgas siltumapgādes uzņēmums «Rīgas siltums» pieļauj, ka šoziem klientu parādi būs lielāki nekā pirms gada.

Komentāri (39)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu