«Aqua Riga» fasētais ūdens veikalos būs februārī (10)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pašvaldības SIA «Rīgas ūdens» meitasuzņēmuma «Aqua Riga» fasētais dzeramais ūdens veikalos būs pieejams 2013.gada februāra nogalē.

Ražošanas iekārtu uzstādīšana notiks līdz februāra vidum, un ražotnē plānots nodarbināt ne vairāk kā četrus cilvēkus.

«Rīgas ūdens» preses sekretārs Arturs Mucenieks pastāstīja, ka ūdens tiks fasēts 0,5 un 1,5 litru tilpuma pudelēs, kuru cenas veikalā noteiks lielie izplatītāji - veikalu ķēdes «Rimi», «Maxima» un citi.

«Mēs virzīsimies uz cenu līmeni, kāds šobrīd ir dzeramajam ūdenim »Mangaļi«. Cena, par kādu mēs produkciju pārdosim lielajiem izplatītājiem, ir komercnoslēpums,» informēja Mucenieks.

«Aqua Riga» valdes priekšsēdētāja Ineta Zalāne vēl septembrī intervijā biznesa portālam «Nozare.lv» izteica prognozes, ka uzņēmuma ražotā produkcija veikalu plauktos nonāks jau decembra nogalē vai janvāra sākumā.

Zalāne arī norādīja, ka uzņēmums tuvāko gadu laikā vietējā tirgū varētu ieņemt 30% daļu, savukārt 70% produkcijas tiks paredzētas eksportam uz tuvākajām pierobežas valstīm - Igauniju, Krieviju, Lietuvu, Dāniju, Norvēģiju, Zviedriju. Plānots, ka pirmajā darbības gadā eksportam tiks novirzīti divi līdz četri miljoni litru gāzēta un negāzēta ūdens.

Uzņēmuma vadītāja arī sacīja, ka uzņēmuma ražotā ūdens cena Latvijā varētu būt 15-18 santīmu robežās par vienu litru (bez pievienotās vērtības nodokļa). Savukārt maksimālā ražošanas jauda plānota 23 miljoni litri ūdens gadā, kas vietējam ražotājam ir liels daudzums.

Tāpat Zalāne septembrī atzina, ka nākotnē «Agua Riga» bizness varētu tikt paplašināts vēl ar citiem dzērieniem, ne tikai ūdeni. «Iespējams, ar laiku ūdenim varētu pievienot arī dažāda veida ogu un augļu sīrupus, veidojot gāzētus un negāzētus dzērienus. Tāpat ar laiku varētu pievērsties ekoloģiskajiem iepakojumiem, kurus izmantot fasētā dzeramā ūdens un dzērienu ražošanai,» teica vadītāja.

Kā ziņots, «Aqua Riga» kā pašvaldības SIA «Rīgas ūdens» meitasuzņēmums Uzņēmumu reģistra Komercreģistrā reģistrēts 28.augustā, izraisot plašas debates par to, vai pašvaldībai vajadzētu iesaistīties privātā uzņēmējdarbības sektorā, un raisot bažas, ka tādējādi tiks kropļota konkurence.

Uzņēmuma vienīgā valdes locekle ir Zalāne, «Aqua Riga» apmaksātais pamatkapitāls - 105 000 latu.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu