FKTK dod atļauju «Latvenergo» obligāciju emisijai 50 miljonu latu apmērā (4)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome šodien nolēma atļaut energokompānijai AS «Latvenergo» veikt publisku obligāciju emisiju 50 miljonu latu apmērā, informēja FKTK Komunikācijas daļas sabiedrisko attiecību speciāliste Marija Makareviča.

FKTK atļāva iekļaut tās «Nasdaq OMX» Baltijas biržas parāda vērtspapīru sarakstā.

Paredzamās obligāciju valūtas ir eiro un lati vairāku atsevišķu emisiju veidā ar apgrozības termiņu no pieciem līdz septiņiem gadiem, kā arī citu termiņu, kas nav īsāks par vienu gadu. Piedāvājumu paredzēts izteikt ne tikai Latvijā, bet arī Lietuvā un Igaunijā.

Līdzīgi kā iepriekš «Latvenergo», arī FKTK norāda, ka obligācijas nav paredzēts konvertēt par akcijām, kas nozīmē, ka «Latvenergo» ir un paliks valstij pilnībā piederošs uzņēmums. «Obligāciju emisiju nosacīti var salīdzināt ar aizņēmumu no bankas, tikai šajā gadījumā uzņēmums neaizņemas no bankas, bet no plaša investoru loka uz paša definētiem nosacījumiem,» norāda komisija.

Obligāciju emisijas mērķis ir iegūt papildu līdzfinansējumu «Latvenergo» koncerna ilgtermiņa kapitālieguldījumu programmas finansēšanai - projektiem ražošanā, sadales un pārvades tīklu aktīvos.

Jau ziņots, ka «Latvenergo» iepriekš plānoja emisiju veikt gada nogalē. Eksperti vērtēja, ka tā ir pozitīva ziņa vietējam Latvijas vērtspapīru tirgum, savukārt interese par tām varētu būt diezgan liela.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu