Krievijas kapitāla ražotājs «Felzer» izvēlas Latviju (3)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievijas pilsoņiem piederošais aukstumiekārtu un kondicionēšanas sistēmu ražotājs SIA «Felzer» novembrī sāks ražošanu industriālajā parkā «Nordic Technology Park», plānojot eksportēt 90% no saražotās produkcijas, informēja industriālo parku attīstītāja un apsaimniekotāja «NP Properties» valdes priekšsēdētāja Elita Moiseja.

«Felzer» vairāk nekā 90% Latvijā saražotās produkcijas eksportēs uz Krievijas un Eiropas Savienības tirgiem. Pirmo divu gadu laikā uzņēmuma attīstībā Latvijā tas plāno ieguldīt trīs miljonus eiro (2,1 miljonu latu) lielas investīcijas, savukārt četru gadu laikā tās pieaugs līdz pat desmit miljoniem eiro (septiņiem miljoniem latu).

SIA «Felzer» ir nesen Latvijā izveidots uzņēmums, kura darbības joma ir aukstumiekārtu un kondicionēšanas sistēmu ražošana iekštelpām. Jauno iekārtu priekšrocība ir augsta energoefektivitāte ekspluatācijā, kā arī tehniskās iespējas tās vienlaikus izmantot kā siltuma devējus.

«»Felzer« produkcija tiks ražota atbilstoši Eiropas tehniskajiem standartiem, kas garantēs kvalitāti. Produkcijas noieta tirgi būs Krievija - 50%, Baltijas valstis - 10% un citas Eiropas Savienības valstis - 40%. Saskatām šai nozarei augstu attīstības potenciālu, jo siltuma un aukstuma sistēmu noiets pēdējo piecu gadu laikā ir pieaudzis vairāk nekā uz pusi. Tas turpina pieaugt, pateicoties tieši energoefektīviem un kvalitatīviem produktiem, tādā veidā ļaujot optimizēt izmaksas, ko rada energoresursu sadārdzinājums,» norāda «Felzer» valdes priekšsēdētājs Eduards Boze.

Kā priekšrocības Latvijai «Felzer» pārstāvji min to, ka salīdzinājumā ar Igauniju Latvijā ir zemākas uzņēmumu reģistrēšanas izmaksas un atšķirībā no Lietuvas mūsu biznesa vide ir mazāk sadrumstalota. Vēl būtiska priekšrocība izvēlei par labu Rīgai ir lielais iedzīvotāju īpatsvars Rīgā un ap to, kas būtiski atvieglo darbaspēka piesaisti. Lietuvā un Igaunijā nav nevienas pilsētas ar tik lielu iedzīvotāju skaitu kā Rīgā. Latvijā ir ļoti attīstīta līgumorganizāciju kultūra un izprasti apakšuzņēmēju sadarbības principi, kas ārvalstu investoriem atvieglo darbības veikšanu.

Moiseja informēja, ka «Felzer» ir veiksmīgs piemērs pozitīvai sadarbībai ar Rīgas domi, kas savas kompetences ietvaros sniegusi profesionālas un noderīgas konsultācijas par uzņēmējdarbības uzsākšanu Latvijā un darbojusies kā kontaktu birža, piemēram, savedot kopā ar «NP Properties» telpu piemeklēšanai un RTU inženieru piesaistei.

Šis ir viens no šī gada lielākajiem «NP Properties» noslēgtajiem darījumiem, kas paredz ražošanas telpu nomu 1721 kvadrātmetra platībā «Nordic Technology Park», vienā no lielākajiem un modernākajiem industriālajiem parkiem Rīgā.

«Arvien lielāku interesi par Latviju izrāda ārvalstu investori, kas izvēlas mūsu valstī uzsākt ražošanu. Daudziem no šiem uzņēmumiem ir svarīgi kļūt par vietējo uzņēmumu, lai to produkti asociētos ar Eiropas kvalitāti. Jāmin, ka ar »Felzer« noslēgtais darījums ir viens no šī gada nozīmīgākajiem »NP Properties« darījumiem, kā rezultātā »Nordic Technology Park« darbu sāks inovatīvs ražotājs ar augstu pievienoto vērtību saražotajai produkcijai,» norāda Moiseja.

«Felzer» Uzņēmumu reģistrā reģistrēts 2012.gada martā, un uzņēmuma apmaksātais pamatkapitāls ir 4000 latu. Uzņēmuma īpašnieki ir Krievijas pilsoņi Aleksandrs Černišovs (50%), Eduards Boze (20%), Aleksejs Lisovskis (20%) un Vadims Tereščenko (10%).

SIA «NP Properties» ir lielākais industriālo parku attīstītājs un apsaimniekotājs Latvijā. Papildus industriālo parku attīstīšanai, apsaimniekošanai un industriālo telpu nomai «NP Properties» grupas uzņēmumi pārstāv tādas biznesa jomas kā komunālo sistēmu apsaimniekošanu, telekomunikāciju un IT pakalpojumus, visa veida celtniecības un remonta darbus, uzņēmumu vadības, konsultatīvo pakalpojumu sniegšanu, kā arī alternatīvās enerģijas risinājumus.

«NP Properties» astoņos industriālajos parkos Rīgā, Olainē, Jelgavā, Salaspilī, Rēzeknē un Daugavpilī darbojas aptuveni 150 nomnieku - pašmāju un starptautiski uzņēmumi, no kuriem lielākā daļa ir ražotāji. Iznomājamo telpu platība šajos parkos vairāk ir vairāk nekā 412 000 kvadrātmetru, no tiem nomniekiem šobrīd iznomātas ražošanas, noliktavu un biroju telpas 128 000 kvadrātmetru platībā.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu