No Baltijas valstīm ātros kredītus vismazāk izmanto Igaunijā (9)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

No Baltijas valstīm ātros jeb patēriņa kredītus vismazāk izmanto Igaunijā, bet visvairāk - Latvijā, liecina pētījumu kompānijas «GfK Custom Research Baltic» un biznesa portāla «Nozare.lv» pētījums par finanšu nozari Baltijā.

Pēdējā gada laikā ātro kredītu Latvijā izmantojuši 22% internetā aptaujāto Latvijas iedzīvotāju, 18% Lietuvas iedzīvotāju un 5% Igaunijas iedzīvotāju.

Aptauja atklāj, ka no ātrajiem kredītiem iegūtā nauda visbiežāk tiek izlietota pārtikas iegādei, ikdienas tēriņiem vai cita kredīta atmaksai, tāpat šo naudu lieto ceļošanai un izklaidei. Lietuvā daudz biežāk nekā kaimiņvalstīs cilvēki ir aizņēmušies naudu, lai iegādātos jaunu sadzīves vai elektrotehniku, savukārt Igaunijā šis kredīts krietni biežāk tiek izmantots mašīnas remontam.

No tiem Latvijā aptaujātajiem, kas izmantojuši ātro kredītu, 42% to ņēmuši pārtikas iegādei, ikdienas tēriņiem un tāpēc, ka pietrūka līdz algai. Igaunijā šādam mērķi ātri aizņēmušies 38%, bet Lietuvā - 34% aptaujāto.

Lai varētu atdot kādu citu parādu, Latvijā ātro kredītu izmantojuši 14%, Lietuvā - 22% un Igaunijā - 17% aptaujāto.

Ceļošanai vai izklaidei ātro kredītu visās Baltijas valstīs izmantojuši desmitā daļa no tiem, kas šādu kredītu saņēmuši.

Mašīnas remontam ātro kredītu Igaunijā izmantojuši 14%, Latvijā - 9%, bet Lietuvā - 8% aptaujāto.

Aptauja veikta internetā no 24.septembra līdz 2.oktobrim, izvaicājot interneta lietotājus vecumā no 18 līdz 65 gadiem.

Latvijā aptaujāti 1082 respondenti, Lietuvā - 856, bet Igaunijā - 1003 respondenti.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu