Dombrovskis: Latvija ir ceļā uz iestāju eirozonā 2014.gadā (223)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvija ir ceļā uz iestāšanos eirozonā 2014.gadā, intervijā interneta laikrakstam «EUobserver» pavēstīja Latvijas premjerministrs Valdis Dombrovskis, piebilstot, ka šobrīd kritēriji tiek izpildīti, turklāt eiro palīdzētu vietējiem uzņēmējiem.

Pēc premjera novērtējuma, eiro palīdzēs valstij piesaistīt ārvalstu investorus, atvieglos uzņēmējiem nodokļu nomaksu un radīs cenu caurskatāmību, līdzīgi kā kaimiņvalstī Igaunijā, kas eiro ieviesa 2011.gadā.

Runājot par eirozonas ekonomiskajām nedienām, Dombrovskis norādīja, ka «tā nav valūtas krīze, valūtas likme pret dolāru ir stabila, eiro daļa globālajās rezervēs arī ir stabila 25% apmērā».

«Ir vairākas eirozonas valstis, kurām tirgi maksā, lai aizdotu naudu - Vācija, Nīderlande, Somija. Tā nav eiro problēma, tā ir ekonomiskas pārvaldības kļūdas noteiktās eirozonas valstīs un tā ir pavisam cita problēma,» sacīja Dombrovskis.

Dombrovskis intervijā atteicās komentēt izskanējušās ziņas, ka viņu varētu izvirzīt 2014.gadā Eiropas Komisijas (EK) prezidenta amatam.

Dombrovska vārds izskanējis līdzās Polijas premjerministra Donalda Tuska un Luksemburgas komisāres Vivjenas Redingas iespējamām kandidatūrām.

Latvijas premjerministrs piezīmēja, ka vēl pārāk agri runāt par nominācijām EK prezidenta amatam.

Komentāri (223)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu