OECD: pasauli apdraud bīstams zemas izaugsmes un augsta bezdarba kokteilis (24)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Pasaulē pašlaik ir iestājusies situācija, ka to apdraud bīstams kokteilis, kura sastāvdaļas ir zema ekonomiskā izaugsme un augsts bezdarba līmenis, otrdien brīdināja Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) vadītājs Anhels Gurrija.

Rodas bīstama kombinācija

«Pašlaik ir [aktuāla] augsta bezdarba problēma, sevišķi jauniešu vidū, pieaugoša nevienlīdzība [sabiedrībā] un zema [ekonomikas] izaugsme, bet dažos gadījumos ‒ ekonomikas sašaurināšanās,» viņš sacīja Indijas galvaspilsētā Deli notiekošajā konferencē par globālo labklājību.

«Līdzīgi kā ar [slepenā aģenta] Džeimsa Bonda kokteili ‒ kad to samaisa un nesakrata, rodas ļoti bīstama kombinācija,»

tēlains savos salīdzinājumos bija OECD šefs.

Pēc viņa teiktā, OECD valstīs pašlaik bez algota darba ir 50 miljoni cilvēku ‒ par 15 miljoniem vairāk nekā 2008.gadā, kad sākās globālā ekonomikas un finanšu krīze.

«Piecus gadus [pēc krīzes iestāšanās] tā joprojām turpinās,» uzsvēra Gurrija.

Viņš vērsa uzmanību uz faktu, ka

pasaulē pašlaik labklājības plaisa starp bagātajiem un nabadzīgajiem cilvēkiem ir dziļākā pēdējos 30 gados,

turklāt zūd pārliecība par pasaules valstu valdību spēju panākt straujāku ekonomikas izaugsmi, atrisināt parādu problēmas un padarīt stabilāku finanšu sektoru.

OECD savā jaunākajā šomēnes publiskotajā pārskatā norādīja, ka 34 organizācijas dalībvalstīs nozīmīgākie rādītāji ļauj uzskatīt, ka lielākajā daļā pasaules attīstīto valstu tuvākajos ceturkšņos ekonomikas izaugsme vājināsies.

Slavenā filmu varoņa Džeimsa Bonda iecienītākais dzēriens ir vodkas un martini kokteilis. Obligāta kokteiļa sagatavošanas sastāvdaļa ir sakratīšanas process ‒ to nekādā gadījumā nevajag samaisīt, tā postulē Bonds daudzās savās filmās.

Komentāri (24)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu