Miris amerikāņu rakstnieks Aira Levins (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pirmdien savā Manhetenas dzīvoklī 78 gadu vecumā miris pazīstamais amerikāņu rakstnieks Aira Levins, kurš sarakstījis tādas grāmatas kā "Rosemary's Baby" ("Rozmerijas bērns"), "The Boys From Brazil" ("Puikas no Brazīlijas") un "The Stepford Wives" ("Stepfordas sievas").

"Rosemary''s Baby" ir stāsts par jaunu ar sātanistiem saistītu līgavu, kura noslēpumainā veidā paliek stāvoklī. Šo romānu 1968.gadā ekranizēja slavenais režisors Romāns Polaņskis, bet galveno lomu filmā tēloja aktrise Mia Ferrova.

Ekranizētas tika arī vairākas citas Levina grāmatas, ieskaitot "The Boys From Brazil" ar aktieriem Gregoriju Peku un Lorensu Olivjē galvenajās lomās un "The Stepford Wives" ar Nikolu Kidmenu galvenajā lomā.

Kino versija ar aktieriem Maiklu Keinu un Kristoferu Rīvu tika uzņemta arī rakstnieka 1978.gadā tapušajai lugai "Deathtrap" ("Lamatas").

Ņujorkas rajonā Bronksā dzimušais Levins jau no bērnības zināja, ka vēlas kļūt par rakstnieku, tāpēc sāka strādāt par scenāristu televīzijā. Viņa pirmais romāns "A Kiss Before Dying" ("Pirmsnāves skūpsts") uzreiz guva panākumus. Tas ieguva Edgara Alana Po balvu kā labākais 1953.gada debijas romāns. Vēlāk divas reizes pēc tā motīviem tika uzņemta filma. Pirmo reizi 1956.gadā un otrreiz 1991.gadā.

Levins sarakstīja arī trilleri "Sliver" ("Skaida"), kas kļuva par filmu ar Šeronu Stounu galvenajā lomā.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu