«airBaltic» pie peļņas plāno atgriezties 2014.gadā (22)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Iepriekšējā «airBaltic» vadītāja Bertolda Flika laikā radītos 60 miljonu latu zaudējumus šogad plānots samazināt par pusi un veikt 330 miljonu konsolidāciju līdz 2016.gadam, tā šodien atzina «airBaltic» vadītājs Martins Gauss, izklāstot valsts aviokompānijas jauno biznesa plānu.

(Pievienots video.)

«airBaltic» līdz 2016.gadam veiks konsolidāciju par 330 miljoniem

Kompānijas vadītājs Martins Gauss sola, ka zaudējumus plānots samazināt no iepriekšējiem 60 miljoniem līdz 38 miljoniem, bet nav plānots samazināt reisu skaitu.

Savu galamērķu skaitu kompānija jau ir samazinājusi par desmit un turpmāks to samazinājums netiek plānots, Gauss. Situācijai uzlabojoties, galamērķu skaits atkal tikšot palielināts, tikmēr pasažieru skaitu plānots palielināt no 3,3 miljoniem līdz 4 miljoniem gadā.

«airBaltic» flotē ir 34 lidmašīnas, ar kurām tiek nodrošināti lidojumi uz 54 galamērķiem.

Satiksmes ministrijas (SM) valsts sekretārs Anrijs Matīss šodien teica, ka lielāko daļu no šīs summas veidos ieņēmumu palielināšana. Pēc viņa teiktā, ieņēmumus var palielināt uz lidmašīnu piepildījuma rēķina, padarot efektīvāku maršrutu tīklu un cenu politiku, kā arī nodrošinoties pret degvielas cenu pieauguma riskiem.

Kompānija arī kļūšot efektīvāka un nomainīšot reaktīvās lidmašīnas. Pēc Matīsa teiktā, vēl būs jālemj, vai tie būs «Boeing» vai «Airbus» lidaparāti.

Viņš arī norādīja, ka 2012.gadā valsts papildu ieguldījums «airBaltic» nebūs nepieciešams, bet, iespējams, 2013.gadā būs vajadzība finansēt pirmo iemaksu lidmašīnu nomaiņai.

Valdība šodien «airBaltic» biznesa plānu pieņēma zināšanai. Matīss vērtēja, ka dokuments ir diezgan piesardzīgs.

Paralēli tiekot meklēts arī stratēģiskais investors. Piesaistot stratēģisko investoru, iespējams, varētu tikt īstenots straujākas attīstības modelis, piebilda Matīss.

Latvijas nacionālo lidsabiedrību AS «Air Baltic Corporation» («airBaltic») plānots piedāvāt iegādāties investoriem Tuvajos Austrumos. Nākamnedēļ Ministru prezidents Valdis Dombrovskis ar uzņēmēju delegāciju viesosies Apvienotajos Arābu Emirātos, Kuveitā un Katarā; delegācijas sastāvā būs arī «airBaltic» prezidents Martins Gauss, kuram uzdots prezentēt aviokompāniju potenciālajiem investoriem.

Dombrovska preses sekretārs Mārtiņš Panke laikrakstam «Biznes&Baltija» apstiprināja, ka «airBaltic» vadītājs būs delegācijas sastāvā, taču neatklāja, vai arābu valstīs tiks runāts par investoru piesaisti.

Vienlaikus par «airBaltic» vai kādas citas Rīgā strādājošas aviokompānijas iegādi interesējas arī Turcijas aviokompānija «Turkish Airlines», laikrakstam sacīja citas Turcijas kompānijas, lidostas «Rīga» tirdzniecības zonas operatora «TAV Airports» prezidents Sani Seners.

«Tā [«Turkish Airlines»] zondējusi arī citu Rīgā strādājošu aviokompāniju iegādes iespēju, piemēram, Polijas «Lot»,» sacīja Seners, norādot, ka viņa vadītajai kompānijai «TAV Airports» darbs Rīgas lidostā ir ļoti nozīmīgs, tomēr kļūt par aviokompānijas līdzīpašnieku tā neplāno.

«airBaltic» ir akciju sabiedrība, kas dibināta 1995.gadā. Galvenais akcionārs ir Latvijas valsts ar 99,8% akciju.

Komentāri (22)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu