SVF Īrijai piešķirs 3,9 miljardu eiro lielu aizdevumu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Starptautiskais Valūtas fonds (SVF) trešdien paziņojis, ka piešķirs Īrijai 3,9 miljardu eiro (2,7 miljardu latu) lielu aizdevumu, lai palīdzētu valstij izvairīties no maksātnespējas.

Apjomīgo parādsaistību un budžeta deficīta problēmu dēļ Īrija 2010.gada novembrī bija spiesta vērsties pēc palīdzības pie Eiropas Savienības (ES) un SVF, un līdz šim valsts saņēmusi aptuveni 13 miljardus eiro (9,1 miljardu latu) no 23 miljardu eiro (16,2 miljardu latu) lielās palīdzības programmas, par kuru tika panākta vienošanās pagājušajā gadā.

STV ir atzinīgi novērtējis Īrijas panākumus un progresu taupības pasākumu īstenošanā.

Jau ziņots, ka Īrija pēdējo trīs gadu laikā izstrādājusi jau četrus taupības budžetus, tādējādi cenšoties stimulēt valsts ekonomiku, kas lejupslīdē nonāca pēc nekustamā īpašuma tirgus sabrukuma, izraisot banku krīzi. Un arī nākamgad Īriju sagaida 3,8 miljardu eiro (2,6 miljardu latu) vērts taupības budžets.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu