SVF apstiprina kārtējās aizdevuma daļas piešķiršanu Grieķijai

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Starptautiskais valūtas fonds (SVF) pirmdien apstiprināja 2,2 miljardu eiro (1,5 miljardu latu) piešķiršanu Grieķijai kārtējās starptautiskā aizdevuma daļas ietvaros, lai novērstu šīs valsts maksātnespēju.

Starptautiskā aizdevuma kārtējā daļa Grieķijai ir astoņu miljardu eiro (5,6 miljardu latu) apmērā. Eiro zonas valstis no šīs aizdevuma daļas piešķirs 5,8 miljardus eiro (4,1 miljardu latu), un eiro zonas valstu finanšu ministri par to vienojās 29.novembra vakarā sanāksmē Briselē, bet pārējos 2,2 miljardus eiro (1,5 miljardus latu) piešķirs SVF.

Šīs aizdevuma daļas piešķiršana Grieķijai augustā tika bloķēta pēc pārējo 16 eiro zonas valstu un SVF pieprasījuma, līdz Grieķija garantētu nepieciešamo pretkrīzes reformu īstenošanu. 16 eiro zonas valstu finanšu ministri 29.novembra vakarā vienojās, ka Grieķija ir izpildījusi šos nosacījumus, un pirmdien tam piekrita arī SVF.

Grieķijai ir jāsaņem starptautiskā aizdevuma kārtējā - sestā - daļa līdz 15.decembrim, kad valsts kasē aptrūksies līdzekļu valsts saistību izpildei. ES un SVF aizdevuma Grieķijai kopējā summa ir 110 miljardi eiro (77,3 miljardi latu).

Triju Grieķijas galveno politisko partiju līderi ir rakstiski apliecinājuši savu atbalstu reformām, kuru veikšanu pieprasa pārējās eiro zonas valstis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu