Apsaimniekotājs atsakās no parādnieku namiem (112)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Siltuma parādu likstas ar privātā apsaimniekotāja „Māju serviss KSA” paspārnē esošajiem 32 namiem, kuros aizvien nav pieslēgta apkure, kļuvušas vēl drūmākas. Simtiem ģimeņu - gan godīgie maksātāji, gan parādnieki - tagad atstāti likteņa varā tieši pirms ziemas sala. Noticis kas nepieredzēts – apsaimniekotājs atsakās no tām mājām, kas nemaksājot par apkuri, tā ceturtdien ziņo LNT ziņas.

LNT ziņas informē, ka privātais apsaimniekotājs „Māju serviss KSA” izlēmis rīkoties pavisam radikāli. Tas šodien pavēstījis, ka laužot līgumus ar 32 namiem, kurus nevar pieslēgt apkurei tieši nesamaksāto parādu dēļ.

Apsaimniekotājam vairs nevajag parādnieku namus

„Māju serviss KSA” norādījis, ka šo parādā palikušo namu iedzīvotāji jau kopš vasaras tikuši aicināti nokārtot savs parādsaistības, tomēr tas nav darīts. „Māju serviss KSA” direktore Dace Slava LNT ziņām norāda: „Mums vairs nav risinājumu, teikšu, kā ir, tāpēc, ka mums nav finanšu līdzekļu, lai mēs varētu turpināt kreditēt iedzīvotājus.”

Šim apsaimniekotājam par piegādāto siltumu nespējot samaksāt rēķinu aptuveni 40% no 1500 dzīvokļiem, kas atrodas „Māju serviss KSA” pārvaldītajos 32 neapkurinātajos namos. Līdz ar to spiesti salt arī apzinīgie rēķinu maksātāji. „Māju serviss KSA” šajā neapskaužamajā situācijā izlēmis padoties. Apsaimniekotāja spēkos neesot iespējas iedzīvotājiem palīdzēt.

Piedāvā pāriet Rīgas pašvaldības paspārnē

Tāpēc šo namu iedzīvotājiem esot izteikts piedāvājums nodot mājas pārvaldīšanu Rīgas domes īpašumā esošajām namu pārvaldēm. “Māju serviss KSA” klientu apkalpošanas daļas vadītājs Māris Antošuks atzīst: „Šādi protokoli mums ir savākti un viņi ir kaujas gatavībā, ja gadījumā kāda no namu pārvaldēm ir gatava sniegt palīdzīgu roku un šīs mājas paņemt sev.”

Tomēr jau līdz šim Rīgas dome vairākas reizes esot apliecinājusi, ka privātiem apsaimniekotājiem palīdzību nesniegs. Šobrīd neesot konkrēta padoma, ko iesākt šiem simtiem ģimeņu Rīgā, kas tieši pirms ziema sala atstātas bez apkures, turklāt daudzi iedzīvotāji – ar svešu parādu nastu uz kakla.

Asociācija iesaka mainīt likumdošanu

Latvijas Namu pārvaldītāju un apsaimniekotāju asociācija LNT ziņām norādīja, ka parādi komunālo pakalpojumu sniedzējiem esot ilgstoša problēma. Lai nepieļautu līdzīgus gadījumus, kādu īstenojis no savas puses „Māju serviss KSA”, būtu jāmaina likumdošana.

Šīs asociācijas prezidents Ģirts Beikmanis uzsver: „Šobrīd ir tā, ka pārvaldnieki iegulda līdzekļus, strādā ar parādniekiem, tiesājas. Mēs aizejam līdz tiesu izpildītājiem, un tie pasaka, ka piedziņa nav iespējama.”

Citi apsaimniekotāji gatavo parādu atmaksas grafikus

Uzņēmums „Rīgas siltums” piegādā siltumu līdz mājai, nevis atsevišķam ēkas dzīvoklim. Tāpēc faktiski visi šo māju iedzīvotāji esot kļuvuši par ķīlniekiem. Šobrīd vairāki namu apsaimniekotāji turpinot sarunas ar „Rīgas siltumu” par atmaksas grafika izveidošanu parādu nomaksai pakāpeniski.

Savukārt „Māju serviss KSA” apsaimniekoto māju iedzīvotāji, vairāki tūkstoši, ziemas priekšvakarā savos dzīvokļos salst un pagaidām - bez cerības dzīvot apkurinātos, siltos mājokļos.

Komentāri (112)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu