Sērijveida dzīvokļu cenu kritums tuvojas beigām (21)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vidējās sērijveida dzīvokļa cenas jūnijā - 460 eiro par kvadrātmetru. Salīdzinot ar maiju, tās ir samazinājušās tikai par 1,1%. Tas liecina, ka cenas sāk stabilizēties, liecina nekustamā īpašuma kompānijas SIA "Ober Haus Real Estate Latvia" sniegtā informācija.

Kopš 2007. gada rudens sērijveida dzīvokļu publiskā piedāvājuma apjoms krītas un 2009. gada jūnijā atrodas zemākajā līmenī. Atsevišķu sēriju dzīvokļu piedāvājums ir samazinājies līdz minimumam (piem., 104. sērija un 103. sērija).

Jūnijā šī tendence daļēji ietekmē arī sērijveida dzīvokļu cenu kritumu, un tas ir robežās no 0 līdz 5%. Cenu kritums galvenokārt novērots mikrorajonos ar mazāku pieprasījumu dzīvokļu tirgū.

Turpretī pieprasītākajos mikrorajonos (Āgenskalns, Purvciems, Zolitūde, Ziepniekkalns) cenas saglabājas maija līmenī ar nelielām svārstībām, vidēji paliekot 470 - 590 EUR/m2. Pie šādas tendences potenciālajiem pircējiem būs arvien grūtāk piemeklēt sev atbilstošu dzīvokli par adekvātu cenu, jo tirgū piedāvājumu skaits būs neliels.

Neraugoties uz ekonomisko krīzi, interese par dzīvokļu iegādi joprojām saglabājas. Galvenokārt tā ir par dzīvokļiem, kuru cena ir ~400-500 EUR/m2 robežās. Atsevišķos gadījumos potenciālais pircējs ir gatavs maksāt vairāk (ja pilnībā apmierina ēkas stāvoklis, dzīvokļa remonts, atrašanās vieta).

Komentāri (21)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu