Kā var iznīdēt faraonskudras? (14)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Viens veids ir, piemēram, nospiest mušu, nolikt uz skudru celiņa. Viņas mušu pamazām nesīs uz savu ligzdu. Tad jāskatās, kur tas skudru ceļš ved, jāatrod ligzda un jāiznīcina.

Iedarbīgas ir īpašās faraonskudru mājiņas. Tajā ir saindēta pārtika, ko skudras aiznes uz ligzdu saimes mātei. Kad iet bojā māte, pamazām izmirst arī skudras.

Skudru skaitu iespējams samazināt, izmantojot speciālu līmi rāpojošu insektu ķeršanai. Līmi uzklāj uz gludas virsmas – plastmasas, celofāna vai koka plāksnītes, un šādas lamatiņas novieto kukaiņu ceļā. Iespējams iegādāties arī gatavas līmlentas. Putekļainās vietās un arī tad, ja kukaiņu skaits ir liels, lamatiņas jāmaina biežāk – vismaz reizi mēnesī.

Skudrām nepatīk saulespuķu eļļas, neļķu, ķiploku, piparmētru un tomātu smarža, tāpēc pārtikas trauku malas var apstrādāt ar šo augu sulu. Tās atbaida vai pat iznīcina ultraskaņa un ultravioletie gaismas stari.

Ja neizdodas uzvarēt kukaiņus ar kādu no šīm metodēm, iespējams, nāksies izsaukt profesionālus kukaiņu apkarotājus (dezinsecētājus).

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu