Nešķiroto atkritumu izvešana Tallinā no nākamā gada varētu sadārdzināties desmit reizes

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Atkritumu izgāztuves par nešķirotu atkritumu izvešanu no nākamā gada varētu prasīt pat desmit reizes lielāku maksu nekā līdz šim. Atkritumu savācēji to izskaidro ar izmaiņām Likumā par atkritumiem, vēsta "ETV 24.

Ideja par atkritumu šķirošanu Igaunijā tiek propagandēta jau sen, taču aptuveni pusē pašvaldību pie mājām joprojām stāv tikai viens atkritumu konteiners, uz kuru iedzīvotāji nes savus atkritumus.

No 1.janvāra spēkā stāsies virkne grozījumu Likumā par atkritumiem, un iedzīvotājiem nāksies izvēlēties – vai nu atkritumus šķirot, vai maksāt dārgāk.

"No 1.janvāra atkritumu izgāztuve nevar pieņemt nešķirotus atkritumus. Ja arī pieņems, tad par to nāksies maksāt desmit reizes vairāk," skaidrojis Tallinas atkritumu izgāztuves valdes loceklis Allans Pohlaks.

Firmā "Ragn-Sells", kas ir līdere galvaspilsētas atkritumu izvešanā, tiek runāts, ka reāli cilvēkiem par nešķirotiem atkritumiem nāksies maksāt piecas līdz septiņas reizes dārgāk. Firma uzskata: lai iedzīvotāju izdevumi nepieaugtu tik strauji, palīgā ir jānāk vietējām pašvaldībām.

"AO Ragn-Sells" komercdirektors Agu Remmelgs sacījis, ka vietējām pašvaldībām ir jāparūpējas, lai pie mājām būtu vairāki konteineri – katram atkritumu veidam savs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu