Lucavsalā vēlas būvēt arī sporta un tirdzniecības kompleksu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas domes Pilsētas attīstības departamentā saņemti divi priekšlikumi par zemesgabala Lucavsalā aptuveni 3,5 hektāru platībā izmantošanu. SIA "Poly star" vēlas uzbūvēt sabiedrisku sporta kompleksu, bet SIA "Modulekss" - tirdzniecības kompleksu. Par to informēja Rīgas domes Informācijas un sabiedrisko attiecību nodaļas projektu koordinatore Velta Puriņa.

Šis zemesgabals neietilpst tajā zemesgabalā 452 980 kvadrātmetru platībā Lucavsalā, kuru Rīgas dome vakar nolēma rezervēt Latvijas Hokeja federācijai (LHF) daudzfunkcionālas halles un palīgobjektu būvniecībai. Par zemesgabala Lucavsalā izmantošanu tiks izsludināts konkurss, šodien nolēma Rīgas domes Pilsētas attīstības komiteja. SIA "Poly star" vēlas uzbūvēt sabiedrisku sporta kompleksu, kurā ietilptu slēgta daudzfunkcionāla halle, atklāta kafejnīca, sporta laukums un atklāta autostāvvieta. Plānotais investīciju apjoms ir Ls 3,5 miljoni. Projekta apraksts vēsta, ka SIA "Poly star" piedāvā izveidot sporta un atpūtas kompleksu, kurā ietilptu ledus halle ar 300 līdz 600 skatītāju sēdvietām, kopā līdz 1500 skatītāju vietām, kā arī dažādi citi sporta laukumi. Savukārt SIA "Modulekss" grib būvēt tirdzniecības kompleksu ar atklātām autostāvvietām. Atbilstoši 1996.gadā apstiprinātajam Zaķusalas un Lucavsalas detālplānojumam galvenais objekts Lucavsalā paredzēts sporta komplekss ar slēgtu stadionu 50 000 skatītājiem. Par šā zemesgabala rezervēšanu hokeja halles būvniecībai Rīgas dome izlēma vakar. Puriņa norādīja, ka pilsētas attīstības plānā Lucavsala ir iecerēta kā sporta un atpūtas vieta.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu