Lucavsalā rezervē zemesgabalu hokeja halles celšanai

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas dome otrdien atbalstīja zemesgabala Lucavsalā rezervēšanu Latvijas Hokeja federācijas (LHF) vajadzībām pasaules čempionāta rīkošanai 2006.gadā, lai tur varētu uzbūvēt hokeja halli.

Rezervētā zemesgabala kopējā platība ir 452 980 kvadrātmetru. Lēmums nosaka, ka jaunceļamās halles detālais plānojums ir jāizstrādā un jāapstiprina Rīgas domē 18 mēnešu laikā, tostarp detālais plānojums Lucavsalai ir jāizstrādā 12 mēnešu laikā un jāveic gājēju un transporta plūsmas analīze, kā arī jāizstrādā Salu tilta un tā pievedceļu rekonstrukcijas projekts, ja tas būs nepieciešams. Jau iepriekš Rīgas domes mērs Gundars Bojārs atzina, ka Rīgas dome tomēr šobrīd nevar uzņemties nekādas saistības, kas skar infrastruktūras attīstību minētā projekta ietvaros. Bojārs arī atzina, ka Lucavsala infrastruktūras dēļ ir viens no dārgākajiem variantiem čempionāta rīkošanai. Pirmdien, 26.augustā, notiks LHF valdes sēde, kurā paredzēts lemt, kuram no pretendentiem uzticēt būvēt daudzfunkcionālo hokeja halli. Savus pieteikumus halles celtniecībai ir iesnieguši četri potenciālie investori. Viens pieteikums saņemts no "Metāla būvju sistēmām", kas Latvijā pārstāv četras kompānijas - Šveices uzņēmumus "Maple Leaf Stadiums AG" un "B+R Events", kā arī britu kompānijas "Atlas Ward Building Systems" un "Planet Ice" - un multifunkcionālās halles projekta izveidē gatava ieguldīt ne mazāk kā 250 miljonus ASV dolāru. Pieteikumu iesniegusi arī Latvijas investoriem piederošā SIA "Multihalle", tās akcionāri ir Latvijas Futbola federācijas prezidents un "Skonto" grupas vadītājs Guntis Indriksons, "Latvenergo" valsts pilnvarnieks un Latvijas Basketbola federācijas vadītājs Ojārs Kehris, Latvijas Hokeja federācijas prezidents un "Liepājas metalurga" valdes loceklis Kirovs Lipmans un "Multihalles" līdzīpašnieks Ivars Kalvišķis. "Multihalles" iespējamās investīcijas halles celtniecībā varētu būt zemākas nekā 100 miljoni ASV dolāru. Tāpat pieteikums ir saņemts no Kanādas firmas "SCI Stadium Consultants International inc.", kas negarantē konkrētu investīciju piesaisti, taču tiek piedāvāta palīdzība nepieciešamo investīciju piesaistei, kā arī kāda Amerikas investora palīdzība, kura vārds un paredzētās investīcijas līdz šim vēl nav atklāti. Lai nezaudētu tiesības 2006.gadā rīkot pasaules čempionātu Rīgā, Latvijā līdz 2005.gadam ir jāuzceļ divas halles, no kurām viena ir plānota kā multifunkcionāla arēna.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu