Somijas "Fazer" kļūst par "Ogres maiznieka" īpašnieku

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Par maizes un saldumu ražotājas SIA "Ogres maiznieks" īpašnieku kļuvusi Somijas kompānija "Fazer Bakeries", kas pieder saldumu ražotājam "Fazer".

To apstiprināja "Fazer Bakeries" direktors straptautiskajos jautājumos Juha Karimā (Juha Karimaa) un "Ogres maiznieka" valdes priekšsēdētājs Ivars Skrebelis, taču sīkāku informāciju par darījumu pagaidām nesniedza. Skrebelis norādīja, ka Somijas kompānija "Fazer Bakeries" gatavojas ceturtdien izplatīt informāciju par iegādes iemesliem un kompānijas tālāko nākotni. Pēc "Lursoft" informācijas, "Fazer Bakeries Ltd." pieder visas Ogres maizes ražošanas uzņēmuma kapitāla daļas 361 240 latu nominālvērtībā. Skrebelis sacīja, ka "Ogres maiznieka" īpašnieki iepriekš bija juridiskas un fiziskas personas, kuras netika nosauktas. Izmaiņas "Ogres mazinieka" īpašniekos Uzņēmumu reģistrā iegrāmatotas 28.decembrī. "Ogres maiznieks" Uzņēmumu reģistrā reģistrēts 2000.gada novembrī. Jau vēstīts, ka "Fazer Bakeries" ir iegādājusies arī akciju kontrolpaketi Lietuvas maizes un saldumu ražošanas kompānijā "Gardesis". Pirkšanas un pārdošanas līgumu parakstīja decembrī. "Fazer Bakeries" iegādājās Lietuvas kompānijas jauno akciju emisiju par dažiem desmitiem miljoniem litu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu