62% iedzīvotāju uzskata, ka apvienojot LMT un «Lattelecom» augs pakalpojumu cenas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Vairāk nekā puse jeb 62% Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka apvienojot telekomunikāciju operatoru «Latvijas Mobilais telefons» (LMT) un «Lattelecom», pieaugs telekomunikāciju pakalpojumu cenas, liecina tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centra «SKDS» aptaujas dati.

17% respondentu uzskata, ka pakalpojumu cena nemainīsies, bet 6% pieļauj, ka cenas varētu kristies.

Taujāti, kā abu uzņēmumu apvienošanas gadījumā varētu mainīties konkurences situācija Latvijas telekomunikāciju tirgū, 24% aptaujāto sacīja, ka konkurence pieaugs, 29% - ka nemainīsies, bet 32% prognozēja konkurences samazinājumu.

Skaidrojot respondentu domas par to, vai no abu telekomunikāciju tirgus spēlētāju apvienošanas Latvijas iedzīvotāji iegūs vai zaudēs, 13% norādīja, ka iedzīvotāji no abu uzņēmumu apvienošanas būs ieguvēji, 19% - ka nekas nemainīsies, bet 56% sacīja, ka iedzīvotāji šādā scenārijā būs zaudētāji.

Pētījums veikts šā gada septembrī, aptaujājot 1005 Latvijas iedzīvotājus, kas reprezentē Latvijas iedzīvotāju kopuma mikromodeli.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu