Kazāks: Veidot valsts budžetu ar deficītu šobrīd nav prātīgi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Makare / LETA

Veidot valsts budžetu ar deficītu šobrīd nav prātīgi, pirmdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam «Rīta Panorāma» uzsvēra «Swedbank» galvenais ekonomists Mārtiņš Kazāks.

«Pašreizējā brīdī veidot budžetu ar deficītu nebūtu prātīgi,» sacīja Kazāks, piebilstot, ka šobrīd ekonomika ir izaugsmes ciklā, kas turpināsies vēl vismaz pāris gadus, taču kādā brīdī sekos kritums.

«Ekonomikā vienmēr skatās mazliet uz priekšu,» uzsvēra «Swedbank» galvenais ekonomists.

Tāpat viņš norādīja, ka šobrīd Latvijā lielākās bažas rada darba tirgus, tostarp, algu kāpums ir pārāk straujš. «Mēs sākam zaudēt konkurētspēju, proti, mūsu preces kļūst par dārgu. Tā kā mēs esam maza, atvērta ekonomika, mēs esam ļoti atkarīgi no eksporta, savukārt, ja mēs kļūsim pārāk dārgi, mums eksportēt būs ļoti grūti, tas savukārt to izaugsmi vilks uz leju. Tas pašreizējā brīdī ir pats galvenais,» pauda Kazāks.

Pēc jaunākajām «Swebank» prognozēm, 2017.gadā Latvijas iekšzemes kopprodukts varētu augt par 4,2%, nākamgad bankas speciālisti Latvijas ekonomikā sagaida izaugsmi 4% apmērā, bet 2019.gadā - 3,2% apmērā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu