Vējonis: Veidojot nākamā gada budžetu, valdībai nevajadzētu atkārtot iepriekš pieļautās kļūdas (2)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

Veidojot nākamā gada budžetu, valdībai nevajadzētu atkārtot pagājušajā gadā pieļautās kļūdas, trešdien pēc tikšanās ar Ministru prezidentu Māri Kučinski (ZZS) uzsvēra Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Amatpersonas Rīgas pilī apsprieda nākamā gada budžeta veidošanas procesu. Sarunu gaitā Vējonis un Kučinskis vienojās, ka, veidojot nākamā gada budžetu, valdībai nebūtu jāatkārto tās kļūdas, kas tika novērotas pērn, tai skaitā, «nodokļu putra», atgādināja Vējonis.

«Ir apstiprinātas nodokļu likumu izmaiņas, tādējādi dodot bāzi un pamatu, lai budžeta paketē nekas nebūtu jāmaina nodokļos un šis pamatprincips tiks ievērots. No manas puses bija arī uzstādījums, ka valdībai jāturpina vērtēt jau esošo līdzekļu izmantošanas efektivitāte ministrijās,» norādīja Valsts prezidents.

Ļoti iespējams, var atrast kādus papildus līdzekļus jaunām ministriju iniciatīvām, viņš sacīja, vienlaikus piebilstot, ka budžetā naudas ir tik, cik ir, tāpēc papildus līdzekļi jāmeklē iekšējās rezervēs.

Valsts prezidents premjeram arī izteicis prasību valdībai censties budžeta paketē neiekļaut likuma grozījumus, kuriem nav īstas saistības ar budžetu, proti, tādus, kur tiek mēģināts risināt ļoti konceptuālus un būtiskus jautājumus.

«Mani priecē, ka nākamgad aizsardzībai beidzot tiks sasniegti 2% no iekšzemes kopprodukta - tātad mēs savas saistības būsim izpildījuši un būs tikai jāturpina mērķtiecīgi un efektīvi ieguldīt šos līdzekļus atbilstoši Nacionālo bruņoto spēku attīstības plānam,» uzsvēra Vējonis.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu