Uzņēmējs: Latvijas «start-up» videi trūkst ļoti veiksmīga piemēra

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Depositphotos

Lai gan Latvijas jaunuzņēmumu jeb «start-up» vidē ir labi piemēri, pietrūkst viena ļoti veiksmīga piemēra, no kā mācīties, diskusijā «Inovācijas Latvijā - kādas iespējas mūsu finanšu sektoram?» sacīja finanšu tehnoloģiju uzņēmuma «Nordigen» valdes loceklis Rolands Mesters.

Mesters norādīja, ka finanšu tehnoloģiju jeb «fintech» sektors Latvijā izskatās labi, un darboties vēl labāk traucē bailes un pieticība. «Kavēklis ir tāds, ka mēs nedaudz baidāmies, cik tālu drīkstam iet, esam arī ļoti pieticīgi,» sacīja jaunais uzņēmējs.

Tāpat sekmīgāku darbību kavē ļoti laba piemēra trūkums. «Skatoties no jaunuzņēmuma perspektīvas, nav uz ko paskatīties kā paraugu. Jāskatās uz igauņu «Skype» vai zviedru «Spotify», bet pietrūkst ļoti veiksmīga piemēra tepat Latvijā,» norādīja Mesters.

SIA «Nordigen» palīdz aizdevējiem automatizēt kredītņēmēju bankas izrakstu analīzi. Uzņēmuma apgrozījums pērn bija 35 009 eiro, bet peļņa - 2313 eiro. 51% uzņēmuma kapitāldaļu pieder Konradam Gailevičam, bet atlikušie 49% vienādās daļās pieder Robertam Bernānam un Mesteram.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu