Kučinskis: Bez nodokļu reformas izšķirties par kādu no veselības aprūpes finansējuma veidiem būtu daudz grūtāk

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts kanceleja

Bez nodokļu reformas izšķirties par kādu no veselības aprūpes finansējuma veidiem būtu nesalīdzināmi grūtāk, šodien pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni sacīja Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Viņš norādīja, ka situācija, kad reizē jālemj par nodokļu reformu un arī veselības aprūpes finansēšanu, ir jāvērtē kā iespēja.

«Šobrīd nodokļu reforma ir iegājusi stadijā, kurā nākamgad, iepludinot nepieciešamos līdzekļus darba samaksai, reālie ieguvumi pacientam parādītos, un šobrīd partijām ir vienkārši jānonāk pie viena risinājuma,» teica premjers.

Kučinksis uzsvēra, ka viens no palikušajiem variantiem, par kuriem katrā frakcijā tiks lemts, ir jāpieņem.

«Šobrīd ir noskaņojums lēmumu pieņemt, jo valdība ir apņēmusies šīs reformas izdarīt, un vakar visi vēlreiz apliecināja, ka nav nepieciešamības valdībai vienkārši būt. Valdība ir tāpēc, lai veiktu šos darbus,» piebilda premjers.

Jau ziņots, ka Kučinskis šorīt intervijā LNT raidījumam «900 sekundes» sacīja, ka nevienam no koalīcijas partneriem nav vēlmes gāzt valdību.

Viņš stāstīja, ka vakar ar koalīcijas partneriem pārrunāti nodokļu un veselības aprūpes reformas un finansēšanas avoti. Visiem koalīcijas partneriem bijis vienots viedoklis, ka risinājums ir jāpanāk.

«Mēs vienojāmies, ka nākamtrešdien, 14.jūnijā, pieliekam punktu, vairāk laika mums nav, jo gan mediķi, gan pacienti gaida risinājumu,» atzīmēja premjers.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu