Vējonis: Pieaug Indijas kā tirdzniecības partnera nozīme Latvijas ekonomikā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Makare / LETA

Pieaug Indijas kā tirdzniecības partnera nozīme Latvijas ekonomikā, trešdien, Rīgas pilī tiekoties ar Indijas ārlietu valsts ministru Mobušaru Džavedu Akbaru, sacīja Latvijas Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

(Pievienotas pēdējās piecas rindkopas.)

Kā informēja Valsts prezidenta kancelejā, Vējonis sarunas gaitā atzīmēja, ka par ekonomiskās sadarbības nozīmi starp abām valstīm liecina plašais Indijas uzņēmēju loks, kas šodien piedalās Indijas-Latvijas biznesa konferencē Rīgā. «Latvijas un Indijas dialogs attīstās sekmīgi, apliecinot abu valstu ieinteresētību sadarbības nostiprināšanā, tai skaitā augsta līmeņa vizīšu apmaiņā,» teica Valsts prezidents.

Viņš uzsvēra, ka dialogs starp abām valstīm paplašināms tādās jomās kā izglītība, informācijas un komunikācijas tehnoloģijas, kā arī transports un loģistika, kur Indijas uzņēmēji aicināti novērtēt Latvijas izdevīgo ģeogrāfisko novietojumu un attīstīto transporta infrastruktūru.

Vējonis arī pauda gandarījumu, ka pēdējo gadu laikā pieaug abu valstu studentu un mācībspēku apmaiņa augstākajā izglītībā un tiek īstenoti dažādi Latvijas-Indijas kultūras sadarbības projekti.

Šodien ar Indijas ārlietu ministru tikās arī Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK), norādot, ka ir aktivizējies politiskais dialogs, audzis tirdzniecības apjoms, kā arī izveidojusies veiksmīga sadarbība izglītībā un kultūrā, informēja parlamenta Preses dienestā.

Politiķe norādīja, ka Latvija vēlas turpināt augsta līmeņa vizīšu apmaiņu, tādējādi atbalstot praktisko sadarbību. Būtiski ir kontakti starp abu valstu parlamentāriešiem, un Saeimā aktīvi darbojas deputātu grupa sadarbībai ar Indijas parlamentu, norādīja Mūrniece, piebilstot, ka iespēju uzņemt vizītē Indijas parlamenta spīkeri mūsu valsts uztvertu kā pagodinājumu.

Saeimas priekšsēdētāja pauda gandarījumu par pozitīvo dinamiku Latvijas un Indijas ekonomiskajā sadarbībā, norādot, ka potenciāls ir daudz lielāks - par to liecina abu valstu uzņēmēju lielā interese par Indijas-Latvijas biznesa konferenci Rīgā, kas notiek ministra vizītes laikā.

Perspektīva sadarbības joma ir transports un loģistika, ņemot vērā Latvijas stratēģisko izvietojumu transporta savienojumā starp Āziju un Eiropu, sacīja Mūrniece. Arī ministrs uzsvēra Latvijas priekšrocības tranzīta pakalpojumu jomā, kā arī pauda īpašu ieinteresētību ciešākā sadarbībā tehnoloģiju un lauksaimniecības nozarēs.

Saeimas priekšsēdētāja pauda gandarījumu, ka Latvijā arvien pieaug Indijas studentu skaits. Svarīgs solis būs Sadarbības līguma augstākās izglītības jomā noslēgšana, kas ļaus indiešu jauniešiem vienkāršot piekļuvi studijām Latvijā, sacīja politiķe.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Svarīgākais
    Uz augšu