FM reālākās iespējas «Brexit» procesā saista ar finanšu pakalpojumu centru piesaisti

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Reālākās Latvijas iespējas, izmantot potenciālo finanšu iestāžu pārcelšanos no Apvienotās Karalistes pēc tās izstāšanās no Eiropas Savienības jeb «Brexit», ir saistītas ar tā saucamo pakalpojumu centru piesaisti, intervijā aģentūrai LETA atzina Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāra vietniece finanšu politikas jautājumos Līga Kļaviņa.

«Ir vairāki aspekti, kurus finanšu institūcijas vērtē. Tie noteikti ir pieejamie cilvēkresursi, ofisu telpas, dzīves dārdzība, infrastruktūra. Latvija ir pievilcīga ar labi attīstīto infrastruktūru, ar daudzās valodās runājošu darbaspēku. Tomēr ir arī aspekti, kuri nav tik pievilcīgi. Piemēram, pieejamās biznesa ofisu telpas. Šajā ziņa Viļņa mums ir aizgājusi priekšā. No savas puses mēs esam veikuši pasākumus, lai Latviju reklamētu. Neko nedarot, arī nevar cerēt, ka kāds uz Latviju atnāks. Vienlaikus ir skaidrs, ka lielākās iespējas ir pakalpojumu centru jeb tā saucamo «backoffice» laukā,» sacīja Kļaviņa.

Viņa gan uzsvēra, ka liels un aktīvs spēlētājs šajā ziņā pašlaik ir Polija, Ungārija, kā arī Lietuva un tās galvaspilsēta Viļņa. «Iespējas ir arī Latvijai, un tas ir ielikts kā viens no virzieniem Finanšu sektora attīstības plānā. Protams, mūsu iespējas konkurēt, piemēram, ar to pašu Poliju, ir jāvērtē reāli. Mēs nevaram piedāvāt 300 000 darbvietu, kā ir paredzējusi Polija, bet iespējas ir arī mums,» uzsvēra Kļaviņa.

Jau ziņots, ka pēc referenduma par Apvienotās Karalistes izstāšanos no Eiropas Savienības, vairākas lielas finanšu institūcijas, kuru galvenās mītnes pašlaik atrodas Londonas Sitijā, ir paudušas vēlmi pārcelt virkni operāciju uz kontinentālo Eiropu, lai turpinātu atrasties Eiropas Savienības likumdošanas zonā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu