Ašeradens: Ēnu ekonomikas īpatsvaru būvniecībā plānots samazināt līdz 15-20%

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijā ēnu ekonomikas īpatsvaru būvniecībā plānots samazināt līdz 15-20%, šorīt intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam «Rīta Panorāma» sacīja Ministru prezidenta biedrs, ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens (V).

Viņš norādīja, ka Ekonomikas ministrija šobrīd aktīvi strādā, lai rastu risinājumus ēnu ekonomikas īpatsvara samazināšanai būvniecībā. «Mums ir ļoti ambiciozi mērķi šeit,» teica Ašeradens, piebilstot, ka šobrīd, pēc pētījumu datiem, ēnu ekonomikas īpatsvars būvniecībā ir apmēram 40-50%, bet mērķis ir šo līmeni samazināt līdz 15-20%.

Pēc Ašeradena sacītā, viens no būtiskākajiem risinājumiem ēnu ekonomikas mazināšanai minētajā nozarē būs reversā pievienotās vērtības nodokļa (PVN) ieviešana. Taču vienlaikus tiek strādāts arī pie elektronisko darba laika uzskaites karšu ieviešanas un tiek diskutēts par minimālās algas noteikšanu būvniecībā.

Tāpat ministrs atzina, ka būvniecības sektors ļoti aktīvi iesaistās ēnu ekonomikas īpatsvars mazināšanā.

Biedrības «Business Against Shadow Economy» (BASE) un Rīgas ekonomikas augstskolas (SSE Riga) pērn prezentētai pētījums liecina, ka ēnu ekonomikas īpatsvars būvniecības nozarē Latvijā ir augstākais starp Baltijas valstim - atbilstoši pētījuma datiem ēnu ekonomikas īpatsvars būvniecības nozarē Latvijā 2015.gadā bija 40%, Igaunijā - 21,6%, bet Lietuvā - 20,1%.

Savukārt jaunākie dati par ēnu ekonomikas īpatsvaru būvniecībā 2016.gadā tiks prezentēti nākamnedēļ, 18.maijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu