Dūklavs: Pie esošā nodokļu reformas piedāvājuma lauksaimnieki būs zaudētāji

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Ja tiks apstiprināts esošais Finanšu ministrijas (FM) nodokļu reformas piedāvājums, lauksaimnieki būs zaudētāji, ceturtdien žurnālistiem sacīja zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (ZZS).

Viņš teica, ka Zemkopības ministrija (ZM) ir sagatavojusi FM prasīto atzinumu par nodokļu reformu, ko vēl plānots pārrunāt ar nozari, iekams iesniegt FM. «Mūsu atzinums, protams, ir sagatavots. Kopumā mums ir zaudējumi šajā konkrētajā situācijā, kas tiek piedāvāta,» teica Dūklavs.

Pēc viņa teiktā, ZM neatbalsta vairākus nodokļu reformas priekšlikumus, tostarp attiecībā uz akcīzes nodokļa likmes pieaugumu dīzeļdegvielai un pieaugušo finansiālo slogu privāto mežu īpašniekiem. Pēc viņa teiktā, ir jāturpina sarunas par nodokļu reformu. «Mēs visam tam piekrist nevarēsim gan attiecībā uz akcīzes nodokli, gan citiem jautājumiem, kas tiešākajā veidā skar lauksaimniekus,» sacīja Dūklavs.

Viņš atgādināja, ka Latvijas lauksaimniekiem joprojām ir zemākie tiešmaksājumi Eiropas Savienībā, tāpēc papildu atbalsts no valsts ir ļoti svarīgs.

Zemkopības ministrs teica, ka visi iepriekš minētie aspekti ir nopietni jāvērtē, iekams tiek pieņemti konkrēti lēmumi. Tādēļ nākamnedēļ plānota Lauksaimnieku nevalstisko organizāciju konsultatīvās padomes sēde, kurā taps ZM nodokļu reformas gala atzinums, ko plānots pārrunāt ar valdības vadītāju.

«Esmu darījis zināmu premjeram, ka mums ir ļoti nopietna saruna nepieciešama. Mēs nekādi nevarēsim piekrist, ka lauksaimniekiem nodokļu reformas rezultātā rodas būtiski finansiāli zaudējumi,» teica Dūklavs.

Jau ziņots, ka šo pirmdien noslēdzās termiņš, kurā ministrijas var sniegt atzinumus par nodokļu reformas plānu.

Koalīcijas partneri pauduši konceptuālu atbalstu nodokļu reformai. Valdība par reformu plāno lemt 3.aprīlī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu