VID piedāvā ĀCM visvairāk skartajām saimniecībām vienoties par nodokļu nomaksas grafiku

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Valsts ieņēmumu dienests (VID) piedāvā palīdzību Āfrikas cūku mēra (ĀCM) visvairāk skartajām saimniecībām - iespēju vienoties par nodokļu nomaksas grafiku, informēja VID.

Uzrunāto saimniecību vidū ir arī cūkkopības uzņēmumu «Ancers», ko ĀCM skāra šī gada sākumā. «Ancers» fermā «Rukas» nedēļas laikā tika likvidētas vairāk nekā 5000 cūku, nedaudz vēlāk slimība uzliesmoja arī otrā «Ancers» fermā Salaspils novada Bunčos, kā dēļ bija jālikvidē vēl apmēram 10 000 cūku.

«Cūkaudzētājiem ir svarīgi zināt, ka ir uz ko paļauties. Jebkurā situācijā šāda veida nelaimes ir kā ārkārtas gadījums, kā ugunsgrēks. Tajā brīdī, kad problēmu apjoms gāžas virsū un gatavas atbildes rokā nav, ir ļoti labi, ja no ierēdniecības kāds atnāk un saka - redzam, ka ir problēma un esam gatavi palīdzēt,» sacīja «Ancers» valdes priekšsēdētājs Raimonds Kalvāns.

«Ancers» vadītājs gan norādīja, ka uzņēmums ar problēmām patlaban ir veiksmīgi ticis galā, tomēr vajadzības gadījumā zina, ka VID ir atvērts palīdzības sniegšanai.

VID Nodokļu parādu piedziņas pārvaldes direktore Santa Garanča aicina ikvienu saimniecību, ko skāris ĀCM, vērsties VID. «Mēs apzināmies, cik liela nelaime ir šī slimība un cik grūtus laikus patlaban piedzīvo Latvijas cūkkopji,» norādīja Garanča.

Līdz šim mežacūku populācijā ĀCM šogad konstatēts 53 novadu 105 pagastos.

ĀCM Latvijā pirmoreiz tika reģistrēts 2014.gada jūnijā trim mežacūkām dažus metrus no Baltkrievijas robežas. Tā ir ļoti bīstama saslimšana, un mājas cūku novietnē, kurā slimība konstatēta, ir jānokauj viss ganāmpulks.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Svarīgākais
    Uz augšu