Vējonis: Ķīna ir viens no Latvijas prioritārajiem tālā tūrisma mērķa tirgiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Ķīnas tirgū atzīstamus panākumus jau guvuši Latvijas pārtikas tirgotāji un labas sadarbības perspektīvas ir arī farmācijā, kokapstrādē un tūrismā, tāpēc Ķīna ir viens no Latvijas prioritārajiem tālā tūrisma mērķa tirgiem, šodien, tiekoties ar Ķīnas Tautas kongresa Pastāvīgās komitejas priekšsēdētāju Džanu Dedzjanu, sacīja Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Viņš norādīja, ka Ķīna ir Latvijas nozīmīgākais ekonomiskās sadarbības partneris Tālajos Austrumos un otrs lielākais tirdzniecības partneris ārpus Eiropas Savienības (ES). Latvijas eksporta apjoms uz Ķīnu 2016.gadā pieauga par 8,5%, apliecinot, ka tas ir perspektīvs noieta tirgus Latvijas precēm un pakalpojumiem.

«Attīstot divpusējo ekonomisko sadarbību, Latvija atbalsta Ķīnas investīciju ienākšanu Latvijas transporta un loģistikas nozares infrastruktūrā, kas ir nozīmīgs tranzīta mezgls ceļā no Āzijas uz Ziemeļeiropu. Ciešākas ekonomiskās saites un tūrisma sadarbību var nodrošināt arī tiešās aviosatiksmes atklāšana starp Latviju un Ķīnu,» teica Vējonis.

Viņš norādīja, ka Ķīna Latvijai ir ļoti svarīgs partneris, ar kuru vēlamies arvien ciešāku sadarbību, tādēļ ir gandarījums par aktīvo vizīšu apmaiņu starp abām valstīm.

«Tāpat svarīgi attīstīt Latvijas un Ķīnas līgumtiesisko bāzi izglītības, zinātnes un kultūras jomā,» teica Valsts prezidents, paužot gandarījumu gan par pieaugošo Ķīnas studentu skaitu Latvijas augstskolās, gan zinātnes institūciju sadarbību.

Tikmēr Dedzjans sarunas laikā atzinīgi novērtēja Ķīnas un Latvijas arvien ciešākās attiecības, kas paver iespējas pastiprināt gan politisko, gan ekonomisko sadarbību, sakot, ka Latvijas attīstītā infrastruktūra, zināšanas un informācijas tehnoloģiju pieejamība dod labas iespējas attīstīt ekonomiskās attiecības starp Ķīnu un Latviju un citām reģiona valstīm.

Kā ziņots, Dedzjans vizītē Latvijā ieradies šodien un šeit uzturēsies līdz 14.aprīlim.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu