Rāviņš: Neesam atmetuši domu par autobusu ražošanu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Andrejs Baburovs / LETA

Jelgavas pašvaldība nav atmetusi domas par iespēju attīstīt pilsētā autobusu ražošanu, šonedēļ Jelgavā notikušajā Latvijas Pašvaldību izpilddirektoru asociācijas sanāksmē pauda Jelgavas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš (ZZS).

Rāviņš, iepazīstinot Latvijas pašvaldību izpilddirektorus ar uzņēmējdarbības tendencēm Jelgavā, stāstīja, ka bijušo autobusu ražošanas uzņēmuma AS «AMO Plant» rūpnīcu nopircis cits uzņēmums.

«Bet mēs neesam atmetuši domu par autobusu ražošanu, pārbūvi par elektroautbusiem. Uz to jāiet - spējam gan apkalpot, gan radīt,» pauda Jelgavas mērs.

Rāviņš ir pārliecināts, ka abi uzņēmumi ar Krievijas kapitālu - autobusu ražotājs AS «AMO Plant» un vagonu ražotājs AS «Baltic Railway Holding» («UVZ Baltija») - nespēja attīstīties, jo pasliktinājās Latvijas attiecības ar Krieviju. «Protams, galvenais ražošanas virziens bija Krievija. Saikne satrūka, un ražošana pārtrūka,» komentēja Jelgavas mērs.

Jau vēstīts, ka AS «Baltic Railway Holding», kas Jelgavā iepriekš bija iecerējusi izbūvēt vagonu būves rūpnīcu, pakāpeniski norēķinās ar kreditoriem, kuriem parādā ir 14,7 miljonus eiro, un meklē investoru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu