Reirs: Darba tirgus Latvijā jāveido iekļaujošs un pietiekami elastīgs

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Makare / LETA

Darba tirgus Latvijā jāveido iekļaujošs un pietiekami elastīgs, lai aktivizētu un atbalstītu arī tos cilvēkus, kuri dažādu iemeslu dēļ ir bez darba, Eiropas Savienības (ES) nodarbinātības un sociālo lietu ministru neformālajā sanāksmē Maltā pauda labklājības ministrs Jānis Reirs (V).

Kā informēja ministra preses sekretāre Aija Bukova-Žideļūna, Reirs norādīja, ka Latvija patlaban strādā gan pie minimālā ienākuma, gan nodokļu politikas reformas, kas ietver arī darbaspēka nodokļu sistēmas reformas, lai mazinātu nodokļu slogu strādājošiem.

Pēc ministra paustā, darba tirgus Latvijā atspoguļo izglītības un prasmju nozīmi - cilvēki ar augstāku izglītību ir pakļauti mazākam bezdarba riskam, un tāpēc svarīgi paaugstināt prasmes cilvēkiem ar zemu kvalifikāciju, mazinot riskus ilgstošam bezdarbam un līdz ar to arī sociālajai atstumtībai.

Bukova-Žideļūna pavēstīja, ka sanāksmes pirmajā dienā Jānis Reirs piedalījās ES nodarbinātības ministru diskusijā par nevienlīdzību darba tirgū mazināšanu, uzsverot efektīvi darbojošos darba tirgu un sociālās aizsardzības sistēmu nozīmi. Tāpat ministri pārrunāja nepieciešamās zināšanas un prasmes, lai darba ņēmējiem sniegtu piemērotākās nodarbinātības iespējas.

Savukārt neformālās sanāksmes otrajā dienā Reirs piedalījās ES sociālo lietu ministru diskusijā par darba tirgu kā faktoru, kas veicina sociālo iekļaušanos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu