Ašeradens: 2020.gadā jāpanāk € 600 miljonu privātās investīcijas nekustamo īpašumu nozarē

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts kanceleja

Ekonomikas ministrijas (EM) mērķis ir panākt, lai 2020.gadā privātās investīcijas nekustamo īpašumu nozarē sasniedz 600 miljonus eiro, šodien diskusijā par nekustamo īpašumu nozares attīstību sacīja ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens (V).

«Nekustamo īpašumu nozare parāda to, kas notiek tautsaimniecībā – tā rāda, vai ekonomika aug, vai stagnē. Man stājoties amatā, nozares pārstāvji teica, ka iet diezgan slikti un to pierāda arī skaitļi - privāto investīciju apjoms nekustamo īpašumu nozarē pēdējos trīs gadus stagnē ap 360 miljoniem eiro gadā. Latvijai tas ir ļoti neliels apjoms,» skaidroja Ašeradens.

Ministrs uzsvēra, ka EM mērķis ir situāciju mainīt, lai ap 2020.gadu privātās investīcijas sasniegtu vismaz 600 miljonus eiro.

«Diezgan daudz jau ir izdarīts, lai iešūpotu dzīvokļu tirgu ar valsts atbalsta programmu. Jauniem dzīvokļiem ir pieprasījums un tirgum ir potenciāls, jo algas aug, diezgan lieli uzkrājumi iedzīvotājiem ir depozītos, darba vietu skaits nesamazinās. Aug dzīvokļu tirgus arī reģionos, piemēram, Valmierā jauna 150 dzīvokļu māja ir momentā izķerta, pašvaldība jau runā par 1000 jauniem dzīvokļiem,» stāstīja Ašeradens.

Viņš norādīja, ka patlaban nav skaidrs, kāpēc biroju centru būvniecībā Rīga tik ļoti atpaliek no Tallinas un Viļņas. Pērn Tallinā ekspluatācijā nodoti 44 000 kvadrātmetru jaunu biroja telpu, Viļņā - 80 000 kvadrātmetri, bet Rīgā tikai 16 000 kvadrātmetri. Biznesa pārstāvji bieži ir norādījuši uz jaunu un piemērotu telpu trūkumu, sacīja ministrs.

«EM mērķis ir turpināt mājokļu atbalsta programmu, veicināt attīstību reģionos, jo Valmieras piemēram vēlas sekot arī Jēkabpils, Smiltene un citas pašvaldības, ar jaunu īres likumu sakārtot īres tirgu un veikt citus pasākumos. Vēlams, lai EM līdzīgi kā ar būvniekiem varētu parakstīt vienošanos par nozares attīstību arī ar nekustamo īpašumu nozari,» piebilda Ašeradens.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu