«Latvijas kuģniecība»: Nozarē vidējā termiņā prognozējamas pozitīvas attīstības tendences

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kuģniecības nozarē vidējā termiņā prognozējamas pozitīvas attīstības tendences, šodien virtuālā konferencē (vebinārā) sacīja AS «Latvijas kuģniecība» valdes priekšsēdētāja padomnieks Ģirts Apsītis.

Viņš norādīja, ka šogad tendences industrijā, visticamāk, saglabāsies līdzīgas pērn novērotajām, taču vidējā termiņā prognozējamas pozitīvas attīstības tendences.

Pēc Apsīša teiktā, no 2018.gada prognozējama jaunu kuģu būvniecības apmēru samazināšanās, ko ietekmēs pašreizējo pasūtījumu beigas, jaunas vides prasības, kā arī kreditēšanas biklums attiecībā uz šīs industrijas projektiem. Jau patlaban vājā pieprasījuma dēļ tiek slēgtas kuģu būvētavas.

Apsītis pauda, ka kuģu būvniecības apmēru samazināšanās ir ļoti nozīmīga kuģniecības nozares dzīvotspējai un «Latvijas kuģniecības» darbībai.

Jau vēstīts, ka «Latvijas kuģniecības» koncerns pērn strādāja ar 90,682 miljonu eiro auditēto apgrozījumu, kas ir par 8,6% vairāk nekā 2015.gadā, savukārt koncerna zaudējumi pieauga 3,6 reizes - līdz 20,987 miljoniem eiro.

Kompānija veic kravu pārvadājumus visās pasaules jūrās un okeānos, apmāca un komplektē starptautiskajām konvencijām atbilstošas apkalpes, kā arī piedāvā kuģu tehnisko menedžmentu saviem un citu kuģniecību kuģiem. «Latvijas kuģniecības» akcijas kotē «Nasdaq Rīga» oficiālajā sarakstā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu