Vancovičs: Par MTG pārdošanas ietekmi uz tirgu varēs spriest pēc darījuma

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Par Zviedrijas mediju koncerna «Modern Times Group» (MTG) raidorganizāciju biznesa Baltijas valstīs pārdošanas ietekmi uz tirgu varēs spriest pēc pilnīgas darījuma noslēgšanas, aģentūrai LETA sacīja telekomunikāciju operatora «Tele2» valdes priekšsēdētājs Valdis Vancovičs.

«Darījumu starp MTG un ASV privātā kapitāla investīciju kompāniju «Providence Equity Partners» vēl ir jāapstiprina uzraugošajām iestādēm. Ņemot vērā MTG nozīmīgo lomu sabiedriskās domas veidošanā Latvijā, uzraugošās iestādes var noteikt papildu prasības un noteikumus darījuma pabeigšanai,» prognozēja «Tele2» vadītājs.

«Līdz ar to MTG pārdošanas ietekmi uz tirgu kopumā varēsim vērtēt tikai pēc pilnīgas darījuma noslēgšanas,» viņš piebilda.

Kā ziņots, MTG pārdevis savu raidorganizāciju biznesu Baltijas valstīs «Providence Equity Partners».

Darījums ietver 100% biznesa daļu pārdošanu par 115 miljoniem eiro, kas atbilst uzņēmuma vērtībai. Lēmums pārdot Baltijas biznesu izriet no MTG notiekošajām pārmaiņām, mainot biznesa fokusu no tradicionālas raidorganizācijas uz globālu digitālo izklaides vidi, norāda uzņēmumā.

Darījumam vēl jāsaņem vietējo uzraugošo iestāžu apstiprinājums.

«Providence Equity Partners» Baltijas valstīs pārvalda mobilo telekomunikāciju uzņēmumu grupu «Bite Group», kā arī kontrolē 28,5% Latvijas interneta un kabeļtelevīzijas pakalpojumu sniedzēja «Baltcom» kapitāldaļu.

MTG, kas kopš 1998.gada darbojas Latvijā, pieder telekanāli TV3, TV3+, TV6, LNT, «Kanāls 2» un radiostacija «Star FM», kā arī interneta portāli «Tvplay» un «Skaties». MTG Igaunijā pieder televīzijas kompānija «Viasat Eesti», televīzijas kanāli TV3, TV6 un TV3+. Savukārt Lietuvā MTG pieder televīzijas kanāli TV3, TV3+, TV6 un «Viasat Sport Baltic».

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Svarīgākais
    Uz augšu