Eksperts: visticamāk, starp «Biti» un MTG veidos sinerģiju; jautājums - kam pārdos tālāk?

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Telekomunikāciju uzņēmuma «Bite Group» un mediju koncerna «Modern Times Group» (MTG) īpašnieks, ASV privātā kapitāla investīciju fonds «Providence Equity Partners» («Providence») dažus turpmākos gadus, visticamāk, veidos sinerģiju starp abiem tam piederošajiem uzņēmumiem, bet pēc tam ir jautājums - kam šis bizness tiks pārdots tālāk, sacīja telekomunikāciju eksperts Juris Kaža.

Kaža norādīja: lai arī viens no variantiem tagad ir, ka jaunais īpašnieks varētu MTG pārdot tālāk «kādiem ļaunajiem spēkiem», visticamāk, tiks meklēta sinerģija starp MTG un «Biti». «Piemēru netrūkst - gan «Latvijas Mobilais telefons» (LMT), gan «Tele2» jau piedāvā televīzijas pakalpojumus, un domāju, ka redzēsim trešā spēlētāja parādīšanos, kas būtu loģiski,» sacīja Kaža.

«Pašlaik, visticamāk, viņi paturēs abus uzņēmumus un veidos kādu pievienoto vērtību, un tad ir jautājums - kam tas viss tiks pārdots tālāk, bet tas ir jautājums pēc četriem līdz sešiem gadiem,» prognozēja eksperts, piebilstot, ka līdz ar to tuvāko gadu laikā nav pamata uztraukumam par Latvijas mediju telpas «aiziešanu neceļos».

Kā ziņots, Zviedrijas mediju koncerns MTG pārdevis savu raidorganizāciju biznesu Baltijas valstīs starptautiskajai privātā kapitāla investīciju kompānijai «Providence Equity Partners».

Darījums ietver 100% biznesa daļu pārdošanu par 115 miljoniem eiro, kas atbilst uzņēmuma vērtībai. Lēmums pārdot Baltijas biznesu izriet no MTG notiekošajām pārmaiņām, mainot biznesa fokusu no tradicionālas raidorganizācijas uz globālu digitālo izklaides vidi, norāda uzņēmumā.

«Providence Equity Partners» Baltijas valstīs pārvalda mobilo telekomunikāciju uzņēmumu grupu «Bite Group», kā arī kontrolē 28,5% Latvijas interneta un kabeļtelevīzijas pakalpojumu sniedzēja «Baltcom» kapitāldaļu.

MTG, kas kopš 1998.gada darbojas Latvijā, pieder telekanāli TV3, TV3+, TV6, LNT, «Kanāls 2» un radiostacija «Star FM», kā arī interneta portāli «Tvplay» un «Skaties». MTG Igaunijā pieder televīzijas kompānija «Viasat Eesti», televīzijas kanāli TV3, TV6 un TV3+. Savukārt Lietuvā MTG pieder televīzijas kanāli TV3, TV3+, TV6 un «Viasat Sport Baltic».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu