«Zemnieku saeima»: Lauksaimnieki plānotajās nodokļu izmaiņās pagaidām neko pozitīvu neredz

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Lauksaimnieki plānotajās nodokļu izmaiņās pagaidām neko pozitīvu neredz, šorīt intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam «Rīta Panorāma» sacīja biedrības «Zemnieku saeima» valdes priekšsēdētājs Juris Lazdiņš.

«Lai mēs dotu savu verdiktu šim plānam, protams, mums tas ir rūpīgi jāizpēta, bet provizoriski mēs neko pozitīvu šajās nodokļu pārmaiņās nesaskatām, jo vienīgais pozitīvais ir darbaspēka nodokļu samazināšana plus reinvestētās peļņas neaplikšana ar nodokļiem,» teica Lazdiņš.

Vienlaikus viņš arī atzīmēja, ka lauksaimniecības sektorā darbaspēka ir salīdzinoši maz, tādējādi plānotās izmaiņas būtisku atvieglojumu lauksaimniekiem nedos. «Turklāt šajā kontekstā tiek runāts par to, ka arī Eiropas Savienības maksājumi un nacionālās subsīdijas tiks iekļautas ar nodokļiem apliekamajā daļā jeb respektīvi ienākumos un tur mēs zaudējam lielāko daļu no visiem tiem atvieglojumiem, kas šobrīd tiek paredzēti,» klāstīja Lazdiņš.

«Zemnieku saeima» valdes priekšsēdētājs piebilda, ka lauksaimniekiem līdzšinējā pieredze ar izmaiņām nodokļu jomā ir negatīva. Tostarp viņš minēja, ka 2016.gadā tika ieviesta reversā pievienotās vērtības nodokļa (PVN) maksāšanas kārtība graudiem. «Mūsu doma bija, ka šo pārmaksāto priekšnodokli mēs saņemsim katru mēnesi, bet diemžēl realitātē tā nav. Līdz ar to mēs vispirms vēlamies tikt skaidrībā ar šīm nodokļu izmaiņām un sakārtot tā, kā mēs to bijām paredzējuši, un tikai tad sākt diskutēt par jaunajām nodokļu reformām,» pauda Lazdiņš.

Biedrība «Zemnieku saeima» apvieno 900 saimniecības no visas Latvijas, kopumā apsaimniekojot vairāk nekā 500 000 hektāru zemes un nodrošinot darbu vairāk nekā 4000 darbinieku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu