Šteinbuka: Latvijā plānotās reformas nodokļu politikā pamatā ir atbalstāmas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Latvijā plānotās reformas nodokļu politikā pamatā ir atbalstāmas, šorīt intervijā LNT raidījumam «900 sekundes» sacīja Eiropas Komisijas (EK) pārstāvniecības vadītāja Latvijā Inna Šteinbuka.

Vienlaikus viņa arī atzīmēja, ka EK bažas rada jautājums par kompensējošo mehānismu. «Virziens ir atbalstāms, bet ir jāvērtē, cik liels ir risks,» sacīja Šteinbuka.

Viņa norādīja, ka Latvija kopš 2012.gada ir demonstrējusi ļoti stingru fiskālo disciplīnu, taču, īstenojot attiecīgo nodokļu reformu, pagaidām nav skaidrs, kāds varētu būt kompensējošais mehānisms, jo, piemēram, ar ēnu ekonomikas apkarošanu nesekmējas ļoti labi.

«Mēs redzam apņēmību turpināt apkarot ēnu ekonomiku, un attiecīgi ir cerība, ka tiks iekasēts vairāk nodokļu, taču mēs zinām, ka ēnu ekonomika tiek apkarota jau ļoti sen, bet rezultāti diemžēl pagaidām nav iespaidīgi. Ir zināms risks, ka varētu izveidoties lielāks deficīts,» teica Šteinbuka.

Tāpat viņa norādīja, ka EK un Eiropas Padome jau vairākkārt ir vērsusi Latvijas valdības uzmanību uz nepieciešamību veikt izmaiņas nodokļu politikā, samazinot darbaspēka nodokļu slogu, tādējādi plāns samazināt iedzīvotāju ienākuma nodokli ir atbalstāms.

Jau vēstīts, ka Finanšu ministrija nodokļu reformai, tostarp piedāvā samazināt iedzīvotāju ienākuma nodokli no 23% līdz 20%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu