LPF: Autoceļu sakārtošana par otrā līmeņa pensiju fonda naudu pensionārus neskar

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Autoceļu sakārtošana par otrā līmeņa pensiju fonda naudu pensionārus nekādi neskar, sacīja Latvijas Pensionāru federācijas vadītājs Andris Siliņš (ZZS).

Siliņš, komentējot šodien satiksmes ministra Ulda Auguļa (ZZS) pausto, ka autoceļu sakārtošanai varētu novirzīt pensiju fondu naudu, teica, ka arī patlaban iemaksu 6% apmērā no gada ienākumiem bankas iegulda visdažādākajos fondos un pasākumos. «Ja bankas uzskata, ka izdevīgāk šo naudu ieguldīt ir Latvijas ceļu būvē, tad tas tā droši vien arī notiks,» pauda Siliņš.

Pēc Siliņa domām, runājot par šīs naudas ieguldīšanu Latvijas tautsaimniecībā, varētu rasties jautājums - vai šis ieguldījums spēs dot vajadzīgo pienesumu gan pensiju fondiem, gan bankām, kuras tos apsaimnieko.

Jau vēstīts, ka šorīt intervijā LTV Augulis sacīja, ka autoceļu sakārtošanai varētu novirzīt pensiju fondu naudu. Augulis atzina, ka tas būtu viens no risinājumiem, kur rast naudu ceļu sakārtošanai, taču tad būtu jābūt pilnīgi drošiem par to, ka otrā līmeņa pensiju fonda ienesīgums nesamazināsies.

Ministrs arī piebilda, ka par iespējamo pensiju fondu naudas novirzīšanu ceļu sakārtošanai varētu diskutēt šīs nedēļas beigās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu