Augulis jauno brīvostas pārvaldnieku cer atrast Latvijā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Satiksmes ministrs Uldis Augulis (ZZS) cer, ka jaunais Rīgas brīvostas pārvaldnieks, lai arī tiks meklēts starptautiskā konkursā, būs no Latvijas.

«Esmu tomēr Latvijas patriots un ceru, ka jaunais brīvostas vadītājs būs no Latvijas,» šorīt intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā «Rīta Panorāma» teica Augulis. Viņš prognozēja, ka jaunais pārvaldnieks tiks atrasts trīs mēnešu laikā.

Jautāts, vai amatu varētu ieņemt kāds Rīgas brīvostas pārvaldes pašreizējais darbinieks, Augulis sacīja, ka to parādīs konkurss - vai tam būs pieteicies kāds no pārvaldnieka vietniekiem.

Satiksmes ministrs arī uzsvēra, ka galvenais jaunā pārvaldnieka uzdevums būs brīvostu attīstīt kā modernu ostu. Tāpat pārvaldniekam būs jāstrādā pie Valsts kontroles ieteikumu tālākas ieviešanas, kā arī Krievu salas projekta.

Jau vēstīts, ka Rīgas brīvostas valde pieņēmusi konceptuālu lēmumu jauno Rīgas brīvostas pārvaldnieku meklēt atklātā konkursā.

Rīgas brīvostas ilggadējais pārvaldnieks Leonīds Loginovs šogad 25.janvārī iesniedza Amerikam adresētu iesniegumu, kurā lūdza atbrīvot viņu no amata no šā gada 10.marta pēc paša vēlēšanās.

Rīgas brīvostas pārvaldnieku amatā ieceļ ostas valde pēc saskaņošanas ar satiksmes ministru.

Loginovs Rīgas brīvostu ir vadījis kopš 1998.gada.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu