Uzņēmējs: caur platformu «Twino» izsniegs kredītus līdz 250 miljonu apmērā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas savstarpējās kreditēšanas platformās šogad izsniegs lielāku kopējo kredītu apjomu nekā Vācijā un Francijā, bet caur platformu «Twino» tiks izsniegti kredīti 200 līdz 250 miljonu eiro apmērā, sacīja «Twino» vadītājs Jevgeņijs Kazaņins.

«Twino» piemērs parāda, kas šajā sfērā ir Latvijas potenciāls, viņš uzskata. Izveidot platformu ar modeli «Auxmoney», ar ko vācu investori izsniedz aizdevumu vācu aizņēmējiem, Latvijā nevienam nav interesanti. Latvijas platformu specifika ir tā, ka tās visas no pirmās dienas ir orientētas uz eksportu, uzsver Kazaņins.

«Ne jau Latvijā mēs izsniedzam kredītus, un ne jau Latvijas investoru naudu mēs piesaistām. Latvijas investīcijas veido 10%-11%. Galvenie kompānijas kreditēšanas tirgi atrodas Polijā, Gruzijā un Krievijā, bet investori nāk no Vācijas, Lielbritānijas, Igaunijas, Latvijas, Holandes, Šveices. Tātad mēs konkurējam Eiropas līmenī. Janvārī pēc izsniegto kredītu apjoma mēs jau apsteidzām franču platformu «YounitedCredit», un es domāju, ka šogad savstarpējās kreditēšanas kopējais apjoms Latvijā būs lielāks nekā Vācijā un Francijā,» saka «Twino» vadītājs.

Pēc viņa teiktā, caur «Twino» finansēti kredīti 100 miljonu eiro apmērā. «Bet domāju, ka šogad mēs nokļūsim līdz 200 - 250 miljoniem,» prognozē Kazaņins.

Vienas investīcijas apjoms var sasniegt pat pusmiljonu eiro, tomēr vidēji viens ieguldītājs investē 4500 eiro. Naudas izlietošana notiek dažādi - kāds sadala summu vairākos aizdevumos, kāds iegulda vienā, skaidro «Twino» vadītājs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu